Gemeente Hilversum

Herinrichting Diependaalselaan schuift op richting Kerkelanden en de Vreelandseweg

publicatiedatum: dinsdag 7 september 2010

Op maandag 13 september a.s. zetten de aannemers op de Diependaalselaan een negen weken durend slotoffensief in dat op vrijdagmiddag 12 november uitmondt in de openstelling van de hele Diependaalselaan. In die negen weken worden de rotonde Kerkelandenlaan/Zeverijnstraat en het wegvak tussen die rotonde en de Vreelandseweg heringericht. Tegelijkertijd wordt ook de kruising met de Hilvertsweg heringericht alsook de resterende tussenliggende wegvakken.

Bereikbaarheid
Op maandag 13 september wordt de kruising met de Hilvertsweg voor negen weken volledig afgesloten. Wel is de kruising met de Bosdrift dan klaar. En om de wijken tussen de Diependaalselaan en de Kolhornseweg bereikbaar te houden, wordt op de Bosdrift tussen de Neuweg en de Diependaalselaan tijdelijk verkeer in twee richtingen toegestaan.

De werkzaamheden ter hoogte van Kerkelanden worden in twee fasen uitgevoerd: eerst vier weken voor de aanleg van een bypass vanaf de Vreelandseweg de wijk Kerkelanden in, daarna vijf weken voor de herinrichting van de rotonde en het verwijderen van de hoge middengeleider. Negen weken lang is op het betreffende wegvak slechts verkeer in één richting mogelijk, vanaf de Vreelandseweg richting Kerkelandenlaan.

Maandag 13 september begint de aannemer ook met de aanleg van de helft van het voorrangspleintje op de Diependaalselaan ter hoogte van de Van Ghentlaan en de Melis Stokelaan. Het betreft het gedeelte aan de centrumkant van het plantsoen. Daardoor is het tot half november niet meer mogelijk om vanuit de Van Ghentlaan linksaf de Diependaalselaan op te rijden richting de Loosdrechtseweg.

Omleidingen
Voor de omleidingsroutes voor het lokale verkeer blijven de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Kolhornseweg de aangewezen routes. Vanaf de kant van de Vreelandseweg kan het autoverkeer over de Diependaalselaan doorrijden tot aan de Admiraal de Ruyterlaan, daar rechtsaf naar de Kolhornseweg en via de Kolhornseweg en de Eikbosserweg terug naar de Diependaalselaan richting de A27 en het ziekenhuis.

De lokale omleidingsroute in de andere richting, via de Utrechtseweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat, wordt met ingang van maandag 13 september bij de Loosdrechtseweg gesplitst. Het gemotoriseerde verkeer richting het Havenkwartier en de N201 wordt dan vanaf de Gijsbrecht omgeleid over de Loosdrechtseweg en de Vaartweg. In de eerste vier weken vanaf 13 september kan het autoverkeer naar

Kerkelanden nog via de Zeverijnstraat, daarna vijf weken alleen via de Oscar Romerolaan of vanaf de kant van de Vreelandseweg.

Bussen Kerkelanden en Loosdrecht
Buslijn 1 rijdt in de eerste fase normaal in twee richtingen door de Zeverijnstraat van en naar Kerkelanden. In de vijf weken vanaf 11 oktober rijdt buslijn 1 over de Loosdrechtseweg en de Oscar Romerolaan de wijk in en uit.

Buslijn 104 gaat vanaf maandagochtend 13 september tot half november in twee richtingen gebruik maken van de Bosdrift. Op de heenweg rijdt de 104 vanaf de Gijsbrecht van Amstelstraat (zoals gebruikelijk) linksaf de Neuweg op, volgt die tot aan de Bosdrift, gaat daar linksaf via de kruising Diependaalselaan-Bosdrift naar de Kolhornseweg en rijdt dan verder zijn normale route naar Loosdrecht. Op de terugweg komt bus 104 nu weer een stuk dichter bij zijn normale route. Hij kan vanaf de Kolhornseweg de Bosdrift indraaien en die afrijden tot aan de Gijsbrecht van Amstelstraat.