Gemeente Lochem


Slimme lampen langs doorgaande wegen in Lochem

De provincie Gelderland start, in samenwerking met gemeente Lochem, vanaf 13 september 2010 met het vernieuwen van de openbare verlichting. Verouderde verlichting wordt vervangen door 'slimme' verlichting. Dat is verlichting die energiezuinig is. In totaal vernieuwt de provincie 1230 armaturen, 365 verlichtingsobjecten en 28 schakelkasten.

Werkzaamheden in de gemeente
Tussen 13 september en 2 oktober 2010 komt de openbare verlichting langs de Graaf Ottoweg, Prins Bernhardweg, Julianaweg, Tramstraat, Larenseweg, Nieuwstad en Zutphenseweg aan bod. De bestaande verlichting is erg verouderd en/of nog niet energiezuinig. Er worden in Lochem 52 armaturen en 93 masten vervangen.

Verkeersmaatregelen
De aanpassingen aan de verlichting zullen weinig verkeershinder veroorzaken.

Maatregel van de provincie Gelderland
De provincie vervangt in 2010 de bestaande verlichting langs een aantal provinciale wegen door energiezuinige en dimbare verlichting. Het project is één van de maatregelen uit het 'Gelders Actieplan Recessie' om op korte termijn werkgelegenheid in stand te houden.


40% energiebesparing
De provincie is de wegbeheerder van de provinciale wegen. Langs deze wegen staan bijna 14.000 lichtmasten. Deze lichtmasten moeten energiezuiniger worden als bijdrage aan een klimaatneutraal Gelderland. Door meer slimme verlichtingssystemen kan de provincie 40% energie besparen. De komende jaren worden deze verlichtingssystemen stelselmatig aangepakt.