NCRV

Man bijt hond

Charlotte in Holland

Maandag 13 september

18.50 uur, Nederland 2

Nieuwe docusoap in Man bijt hond

Vanaf 13 september drie weken lang bij NCRVâs Man bijt hond: de Amerikaanse Charlotte van Horne maakt Nederland onveilig.

Je hoort Nederlanders nooit eens opscheppen over hun Nederlandse afkomst zoals bijvoorbeeld Fransen en Amerikanen dat zo goed kunnen. Wij zeggen ons meer wereldburger te voelen dan Nederlander en volgens prinses Màxima is er zelfs geen Nederlandse identiteit. Iemand die wél enorm trots is op haar Nederlandse wortels en er zeker van is dat ze een klap van de Nederlandse molen heeft gehad, is de Amerikaanse Charlotte Van Horne.

In 2009 maakte Man bijt hond al kennis met de struise Charlotte. Toen promootte ze voor Man bijt hond de festiviteiten in New York in verband met de vierhonderd jaar betrekkingen tussen de VS en Nederland. Getooid met Volendamse muts en Nederlands vlaggetje probeerde ze haar New Yorkse stadsgenoten te enthousiasmeren voor haar oude vaderland.

In 1637 zocht de familie Van Hoorn het geluk in de Nieuwe Wereld. Vijftien generaties later komt Charlotte van Horne terug, om te kijken wat er van haar geliefde Nederland geworden is. Ze trotseert de Hollandse zomer in een caravan en ze gaat op zoek naar haar ârootsâ in Hoorn. Ondertussen steekt ze haar Amerikaanse mening over ons landje niet onder stoelen of banken..