Gemeente Almere

Start werkzaamheden busbaan in Filmwijk

09-09-2010

verhoging busbaan Maandag 13 september starten de werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke busbaan in Filmwijk. Deze busbaan wordt aan de noordzijde (kant van Cinemadreef) parallel aan de huidige busbaan gelegd.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving starten de werkzaamheden aan de kant van de Hospitaaldreef en wordt naar de kruising Oscarlaan toegewerkt. Half oktober, na ongeveer vier weken is tijdelijke busbaan gereed waarna gestart wordt met het aanpassen van de kruising Oscarlaan.

Kruising Oscarlaan

De kruising busbaan en Oscarlaan wordt half oktober gedurende drie weken tijdelijk enkele meters richting het gezondheidscentrum aangelegd. Hierdoor kan de `verschoven' kruising via een kleine slinger goed aangesloten worden op de tijdelijke busbaan. Als gevolg van deze werkzaamheden zal de kruising met de Oscarlaan drie weken afgesloten zijn voor doorrijdend verkeer. Dit zal ongeveer tot begin november duren. Doorrijdend verkeer over dit kruispunt zal via de gebruikelijke gele bebording worden omgeleid via de Hollywoodlaan richting Cinemadreef en andersom. Ook voor fietsers en voetgangers zijn omleidingroutes ingesteld, bijvoorbeeld over de Orson Wellestraat. Busverkeer heeft nagenoeg geen hinder van deze werkzaamheden en blijft gewoon op dezelfde route rijden.

Bereikbaarheid centrum verbeteren

Na de aanleg van de tijdelijke busbaan wordt gestart met de aanleg van de definitieve busbaanbrug. Om de bereikbaarheid van het stadscentrum te verbeteren wordt de busbaan bij de Hospitaaldreef verhoogd, zodat bussen en ander verkeer elkaar ongelijkvloers kunnen kruisen. Deze verhoging vindt plaats vanaf het gebouw de Landdrost tot de kruising met de Oscarlaan in Filmwijk en zal eind 2011 gereed zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op: www.almere.nl/verhogingbusbaan