Gemeente Almere

Eerste paal `ik bouw duurzaam in Almere'

13-09-2010 | Start: 11:00 | Eind: 11:30 | Locatie: Damoclesstraat

Maandag 13 september gaat de eerste paal de grond in voor `ik bouw duurzaam in Almere'. In Homeruskwartier Oost is de familie Kloet de eerste die van start gaat met de bouw van hun duurzame woning. Een bijzonder moment voor de familie Kloet, maar ook voor Almere.

In Homeruskwartier Oost liggen twaalf kavels voor vrijstaande, duurzame woningen aan het water. De gemeente heeft geïnteresseerden uitgedaagd om creatieve ideeën te bedenken voor het bouwen van een duurzaam huis, dat niet alleen op een `groene' manier wordt gerealiseerd, maar waar naderhand ook duurzaam in wordt geleefd. Het ontwerp van de familie Kloet behoort tot een van de winnende ontwerpen.

Projectdirecteur Almere Poort, Ad Alderliesten, zal bij dit feestelijke moment aanwezig zijn om de familie Kloet succes te wensen met de start van de bouw van hun duurzame woning.

Homeruskwartier

Het Homeruskwartier in Almere Poort wordt volledig door bewoners zelf gebouwd. Mensen bouwen individueel (particulier opdrachtgeverschap), met anderen (bouwgroep) of samen met een zelfgekozen projectontwikkelaar (mede-opdrachtgeverschap). In Homeruskwartier West zijn de ruim 400 kavels nagenoeg allemaal verkocht. In Homeruskwartier Oost zijn nog volop mogelijkheden.

De media zijn van harte uitgenodigd bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn.

Datum: maandag 13 september - 11.00u

Locatie:

Homerus Kwartier Oost - kavel 415 -Damoclesstraat 21

Zie plattegrond in bijlage.

De Damoclesstraat bevindt zich in vierkant C1

Neem op de autoweg afrit 2 Almeerderstrand of afrit 3 Almere Stad West.