Saxion
BR>

do 09 september 2010

Saxionstudenten voeren Media Battle voor beste reclamecampagne

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september werken studenten van Saxion en de Hogeschool Utrecht voor de tweede keer samen in de 'Media Battle'.

De eerste wedstrijd vond in februari plaats in Enschede. Dit keer zijn de studenten en ondernemers te gast bij de Hogeschool Utrecht.

De Media Battle is een strijd tussen verschillende multidisciplinaire studententeams van Saxion (Academie Toegepaste Kunst & Techniek) en Hogeschool Utrecht (Kenniscentrum Communicatie & Journalistiek). Creatieve studenten teams buigen zich tijdens deze week over een aantal communicatievraagstukken van bedrijven uit de regio Utrecht. Voor bedrijven is dit een unieke kans om meerdere crossmediale oplossingen te krijgen voor problemen die ze in hun bedrijfsvoering tegenkomen.

Met een sterk toenemend aantal nieuwe communicatiekanalen als internet, mobiele telefonie, games, digitale televisie, podcasting en narrowcasting is het voor de ondernemer steeds moeilijker om aandacht te krijgen voor een product of dienst. Naast kennis van media is veel creativiteit nodig om een specifieke doelgroep op het juiste moment en via het goede kanaal te informeren.

Bedrijven krijgen tijdens de Media Battle de kans om gebruik te maken van de expertise van hbo-studenten die kennis hebben van deze nieuwe wijze van communiceren. Deze keer doen Deloitte, Hi Society, Greenberry, Beixo, Media Plaza, One Shoe, Sanoma Digital en TFC mee aan de Media Battle.

Presentatie 17 september
De teams krijgen een week om hun concepten uit te werken. Op vrijdag 17 september vanaf 12.00 uur presenteren de studenten in de vorm van een `pitch' de resultaten aan de jury en alle geïnteresseerde bedrijven uit de regio Utrecht op de gelijknamige hogeschool.

De derde Media Battle staat gepland voor februari 2011en speelt zich weer af bij Saxion in Enschede. Geïnteresseerde bedrijven kunnen nu al contact opnemen met Tim Roosen van Saxion (t.p.roosen@saxion.nl).
____________________ Zoek