RTL Group

'RTL Autoblog': onafhankelijk en eigenzinnig autosportprogamma bij RTL Z

RTL Z start op maandag 13 september met RTL Autoblog. In dit onafhankelijke autoprogramma neemt Autoblogger van het eerste uur' Wouter Karssen verschillende auto's mee voor een testrit. Tijdens de rit deelt Wouter op geheel eigen wijze zijn bevindingen met de kijker. Autos die getest worden zijn onder meer de Volvo V60, de Audi A7 en de Volkswagen Touareg.

In RTL Autoblog passeert natuurlijk het laatste autonieuws de revue, er is een special vanaf de Autosalon van Parijs en er komen spectaculaire autofilmpjes voorbij. "Autoblog.nl is gestart in 2004 en vervolgens uitgegroeid dankzij een samenwerking tussen drie vrienden. Het uitgangspunt was het schrijven van eigenzinnige verhalen en opmerkelijk nieuws, hetgeen werd gevolgd door autotests volop passie. De hobby groeide uit tot een professionele site: mede-oprichter Wouter Karssen gaf zijn baan er voor op. De site trekt inmiddels ruim 800.000 unieke bezoekers per maand.

Na het succes op internet, is Karssen klaar om ook op televisie zijn passie voor autos te delen. Karssen belooft in RTL Autoblog geen saaie, maar opvallende bevindingen, positief of negatief: En dat mag ook best persoonlijk, oftewel subjectief zijn. RTL Z is blij met de samenwerking en vindt dit autoprogramma een verrijking van het programma-aanbod van de Nieuwszender: informatief en onafhankelijk.

Uitzending RTL Z: maandag 13 september, tussen 10:20 en 10:40 uur. Daarna binnen de RTL Z-carrousel van die week.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.