Gemeente Eemsmond


Ambtenaren op de fiets tijdens Week van de Vooruitgang donderdag 9 september 2010

In de Week van de Vooruitgang, op maandag 13 september, fietsen Eemsmondse ambtenaren voor Stichting Het Groninger Landschap naar hun werk. Afhankelijk van de afgelegde afstand schenkt de gemeente vijf of tien euro per fietsende ambtenaar aan het goede doel. De gemeente vraagt ambtenaren die niet met de fiets kunnen komen, met het openbaar vervoer te reizen of te carpoolen. De gemeente houdt deze actie om de aandacht te vestigen op de Week van de Vooruitgang die volgende week van 13 tot en met 19 september in heel Europa plaatsvindt. Tijdens deze week wordt duurzame mobiliteit zoals wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik gepromoot.

Milieuwethouder Harrie Sienot overhandigt het bij elkaar gefietste bedrag maandagmiddag 13 september om 14.00 uur aan Stichting Het Groninger Landschap op het hoofdkantoor in Haren.

De gemeente roept ook scholen en bedrijven op om duurzame mobiliteit te stimuleren. Zondag 19 september is uitgeroepen tot landelijke autovrije dag. De gemeente steunt deze oproep van harte en vraagt iedereen de auto zo mogelijk een dagje te laten staan

Op de website www.weekvandevooruitgang.nl staat alles over de organisatie en alle activiteiten van de Week van de Vooruitgang.