Gemeente Dalfsen

Leerlingen basisscholen verzamelen Groene Voetstappen

09-09-2010

Op maandag 13 september gaat op vier basisscholen in de gemeente Dalfsen de Groene Voetstappenactie van start.

In totaal gaan 586 leerlingen van basisscholen Het Kompas, De Wegwijzer, De Zaaier en de A. Baron van Dedemschool een week lang lopend, skatend, steppend en fietsend naar school en verzamelen hiermee Groene Voetstappen.

De gemeente Dalfsen sluit hiermee aan bij de landelijke activiteiten in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Door de auto te laten staan, verbetert het lokale- en wereldklimaat en wordt de schone lucht en veiligheid rond de school bevorderd. De leerlingen bieden op vrijdag 17 september de verzamelde Groene Voetstappen aan wethouder Agricola aan.

Kinderklimaattop
Landelijk doen dit jaar meer dan 64.000 leerlingen mee aan de Groene Voetstappenactie. De ingezamelde Groene Voetstappen worden op 29 november tijdens de kinderklimaattop overhandigd aan de Directeur Milieu van het ministerie van VROM om mee te nemen naar de VN Klimaatconferentie in Calcun (Mexico) later die week.

Het succes van deze actie, die door Het Klimaatverbond wordt georganiseerd, komt vooral door de positieve insteek en het gemak van deelname. Voor elke heen- en terugreis die een leerling die week lopend, fietsend of steppend aflegt, krijgen de leerlingen een Groene Voetstapsticker, die zij in een stickerboekje plakken.