Gemeente Enschede

Veiligheidsmaatregelen voor UEFA Champions League wedstrijden

Burgemeester Den Oudsten van Enschede, Justitie en Politie nemen voor de komende UEFA Champions League wedstrijden uit preventief oogpunt extra veiligheidsmaatregelen. Het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied en daarmee het toepassen van preventief fouilleren zorgt ervoor dat gemeente en politie in de periode van 13 september tot en met 31 december 2010 de veiligheid beter kunnen handhaven.

Het betreft de binnenstad, omgeving Grolsch Veste - Go Planet en een aantal invalswegen. Dit besluit is genomen na de ervaringen bij eerder gespeelde wedstrijden in Europees verband in de Grolsch Veste. Er is gebleken dat in korte tijd sprake kan zijn van onveilige situaties. Bij internationaal voetbal kan geen combi-regeling worden afgedwongen. Alle toeschouwers kunnen vrij naar het stadion komen waardoor er geen zicht is op wat zij meenemen of bij zich dragen. Met het instellen van drie veiligheidsgebieden en het toepassen van preventief fouilleren kan proactief en reactief opgetreden worden. De gemeente wil met de gestelde veiligheidsmaatregelen zorgen dat de komende UEFA Champions League wedstrijden veilig en vreedzaam verlopen.

De verordening geldt in Enschede voor de volgende drie gebieden: fS Het centrum in de binnenstad van Enschede, zijnde het gebied omsloten door de Ripperdastraat, de Ruyterlaan, Fortuynplein, Hengelosestraat, Molenstraat, Oldenzaalsestraat, Boulevard 1945, Mooienhof, Ledeboerstraat, Kuipersdijk, Beltstraat, Koningstraat, Haaksbergerstraat, rotonde Haaksbergerstraat/ Boulevard/ Ripperdastraat, met inbegrip van genoemde straten van gevel tot gevel voor zover direct grenzend aan het omsloten gebied. fS Gebied rond de Grolsch Veste, zijnde het gebied omsloten door de gemeentegrens van Enschede, de Hengelosestraat, de Auke Vleerstraat en het Twentekanaal en het gebied omsloten door de Kanaalstraat en de Lonnekerbrugstraat, met inbegrip van genoemde straten van gevel tot gevel voor zover direct grenzend aan het omsloten gebied. fS De invalswegen van Enschede, zijnde de A35/N35 vanaf de gemeentegrens, de Haaksbergerstraat/N18 vanaf de gemeentegrens, de Oldenzaalsestraat vanaf de gemeentegrens, de Weerseloseweg vanaf de gemeentegrens, de Deurningerstraat, de Gronausestraat, de Oostweg, de Zuiderval, de Westerval, de Auke Vleerstraat, alle genoemde straten van gevel tot gevel, inclusief op- en afritten en naastgelegen parkeerplaatsen.