Nederlands Migratie Instituut benoemt nieuwe directeur

10/09/2010 14:29

Stichting Nederlands Migratie Instituut

Utrecht, 10 september 2010

Met ingang van 13 september is mevrouw Tjheng Hwa Tjoa bij het Nederlands Migratie Instituut (NMI) werkzaam als directeur.

Hwa Tjoa volgt in deze functie de heer Z.I. Kutluer op, directeur sinds de oprichting van het NMI in 1991. Eind september neemt Inanc Kutluer officieel afscheid van het NMI, waarmee hij zijn carrière afsluit.

Hwa Tjoa heeft gewerkt in de sector Zorg en Welzijn als projectmanager op diverse terreinen. Bijna 11 jaar was ze directeur van het APCP (Amsterdams Patiënten/ConsumentenPlatform), een organisatie voor de belangenbehartiging van patiënten. Hwa Tjoa bekleedde diverse bestuursfuncties. Momenteel heeft ze een nevenfunctie als bestuurslid bij Zorgonderzoek Nederland/Medische Wetenschappen (ZonMw), loket voor gezondheidszorgonderzoek. Voorafgaande aan haar aanstelling bij het NMI was ze korte tijd werkzaam als beleids- en bestuursadviseur, met name op het terrein van verander- en diversiteitmanagement, en interculturalisatie. De achtergrond van Hwa Tjoa ligt op het gebied van politicologie.

Het Nederlands Migratie Instituut (NMI) werkt landelijk voor personen en groepen die vragen hebben over vrijwillige - hetzij definitieve, hetzij tijdelijke - remigratie. Het NMI biedt informatie, advies en begeleiding. Doelgroepen zijn migranten en erkende vluchtelingen die zich op een mogelijke terugkeer willen oriënteren. Ook na vertrek naar het herkomstland of een derde land kan men voor vragen en advies rond remigratie bij het NMI terecht.

Nederlands Migratie Instituut

Postbus 19215

3501 DE Utrecht

T (030) 234 29 36

nmi@nmigratie.nl

www.nmigratie.nl





http://www.nmigratie.nl