Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse doet mee aan Europese mobiliteitsweek

10 september 2010

Groene voetstappen

Van 13 tot en met 20 september 2010 extra aandacht voor duurzame mobiliteit met activiteiten voor jong en oud.

Hieronder het programma van deze week.

Kick-off door wethouder Mourik met Groene voetstappen Op maandagochtend 13 september 2010 om 08.30 uur geeft wethouder Christel Mourik op basisschool De Piramide, locatie De Schenkel, de kick-off van deze week. Hier start maandag, net als op 2 andere scholen in Spijkenisse, de Annie MG Schmidtschool en De Horst, het project Groene Voetstappen. Met veel andere kinderen van basisscholen door heel Nederland en Europa, wordt er zoveel mogelijk niet gemotoriseerd naar school gegaan. Hierdoor wordt de leefomgeving van kinderen verbeterd. Met lessen en stickervellen worden symbolische kilometers door ieder kind verzameld.

Gastlessen door medewerkers MilieuHuis
Het MilieuHuis geeft gastlessen op de scholen. De eerste gastles is om 09.30 uur op de dependance van de Annie MG Schmidtschool, aan de Lange Groeneweg. Door proefjes leren kinderen van alles over lucht en het milieu. Zo zijn kinderen een week lang bezig met duurzame mobiliteit.

Rijsimulator in Milieu Huis
Op woensdag 15 september 2010 is er in het Milieu Huis een rijsimulator aanwezig. In deze rijsimulator kunt u op een leuke manier zien hoeveel brandstof er te besparen valt en hoe snel en veilig er gereden kan worden als u de tips van `het nieuwe rijden' toepast. In het vervolg is op deze manier van rijden wel tot 10% brandstof te besparen! Iedereen is woensdag 15 september 2010 van harte welkom om in het Milieu Huis de rijsimulator uit te proberen.

Banenspanning laten meten in Stadhuisgarage
Tevens kunt u op woensdag 15 september 2010 autobanden op de juiste spanning laten controleren en zetten. U wordt gevraagd of u daar gebruik van willen maken als u parkeert in de Stadhuisgarage. Ruim 50% van de auto's rijdt met een te lage bandenspanning. Hierdoor verbruikt de auto meer brandstof dan wanneer de autobanden de juiste spanning hebben.

Zaterdag Fietsdag - Gratis Pontjes
Zaterdag 19 september 2010 staat in het teken van fietsen. Op deze dag zijn de pontjes tussen Spijkenisse, de Hoeksche Waard en Rhoon, en de pont tussen Spijkenisse en Nieuw Beijerland gratis voor fietsers. Om optimaal te genieten van deze mogelijkheid is er een fietsroute van ruim 30 km. Deze route is te downloaden van de gemeentelijke website en Milieu Huis. De pontjes zijn gratis voor iedere fietser en voetganger.

Afsluiting met debat
Maandag 20 september 2010 sluit de week echt af met het Groene Voetstappen debat. Een afvaardiging van de deelnemende scholen uit Spijkenisse gaat in debat met wethouder Christel Mourik over diverse milieuproblemen en mogelijke oplossingen. Ook mobiliteitsvraagstukken waarin het milieu centraal staat komen aan de orde. De burgemeester leidt het debat in de raadzaal om 09.00 uur.

Externe links


* Milieu-Huis [Let op! De website www.milieu-huis.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* Wandel-, skate en fietsroutes

Bijlagen


* Rondje pontje Routebeschrijving fietstocht ´Rondje Pontje´ (pdf; 277 KB)