Nederlandse Tafeltennisbond


Eredivisie (11/12 sep): Ruime winst heren Westa, dames Den Helder stevig aan kop
12-9-2010

Dozy Den Helder/Noordkop gaat na een ijzersterke 7-0 thuisoverwinning op SKF steviger aan de leiding in de Eredivisie dames. De Noord-Hollandse dames hebben nu negentien punten uit vier wedstrijden. In het andere damesduel van het weekend won Bultman/Smash'70 thuis van HJMusic.nl (5-2). Bij de heren was er één duel: Wijzenbeek/Westa was in eigen huis met 6-1 te sterk voor AA-Drink/FvT.

Uitblinkster bij Dozy Den Helder/Noordkop was Nikki Eerland. De jongere zus van Europees jeugdkampioene Britt pakte haar eerst punten in de Eredivisie door zowel Charell Schoonbrood als Annewyke Appels te kloppen. Een slechte dag dus voor SKF dat nu maar twee punten uit twee wedstrijden heeft. Bultman/Smash'70 had met Alice Barendregt een ongeslagen kracht tegen HJMusic.nl. Mariet Holterman en Susanne Docter scoorden één keer. De Hattemse dames wonnen ook het dubbelspel.

De heren van AA-Drink/FvT hebben na twee speelrondes evenveel punten na het verlies tegen Wijzenbeek/Westa. Barry Wijers scoorde het tegenpunt door van Daan Sliepen te winnen, maar de Rotterdamse kopman verloor wel van Liu Qiang. Alle overige duels waren relatief comfortabele Limburgse zeges.

Meer over de Eredivisie inclusief standen en percentages bij www.nttb.nl/eredivisiedames en www.nttb.nl/eredivisieheren.

Eredivisie Dames
10102
zat 11 sep
Dozy Den Helder/Noordkop - SKF
7 - 0
10111
zon 12 sep
Bultman/Smash'70 - HJMusic.nl
5 - 2

Eredivisie Heren
12317
zon 12 sep
Wijzenbeek/Westa - AA-Drink/FvT
6 - 1

NTTB/HH