Gemeente Castricum

Expositie CityCamp Castricum geopend

Op 11 september opende burgermeester Emmens-Knol de expositie van CityCamp Castricum in het pand aan de Burg. Mooijstraat. Van 12 september t/m 17 oktober zijn hier de resultaten te zien van het project (elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur). Â

Â

Het lege winkelpand in het centrum van Castricum fungeerde eerder als receptie van de camping, en wordt nu gebruikt als presentatieruimte. Er is o.a. de videoregistratie van CityCamp door Eliane Esther Bols te zien, waarin opgenomen interviews met betrokken bewoners, medewerkers en campinggasten. Tevens is het interieur van blauwe luchtbedden in de receptie te zien - ontworpen en gebouwd door DUS architects - en een kleine maquette van het Showerhouse dat op de Wilhelminalaan stond. Verder kan men een publicatie inzien met reacties en verslagen van deelnemers en bewoners, ontworpen door Studio DUEL.

Â

Openbaar gesprek woensdag 15 september verplaatst naar De Bakkerij

Op woensdag 15 september 2010 vindt in De Bakkerij (i.p.v. Burg. Mooijstraat) om 19.30 uur een openbaar gesprek plaats o.l.v Bart Cosijn van Urban Dialogues met betrokkenen, medewerkers en geïnteresseerden. Speciaal voor dit debat zijn vijf deskundigen uitgenodigd uit verschillende vakgebieden, onder wie Leeke Reinders, antropoloog van het OTB Delft, Steven van Schuppen, cultureel planoloog en Iris Dik, projectleider community arts in Koers Nieuw West, Amsterdam. Zij treden in het gesprek op als adviseurs voor de inwoners van Castricum. De bevindingen uit het experiment CityCamp Castricum worden dan besproken en vooral de vraag welke potenties het project in het dorp heeft aangetoond en wat hiervan kan worden meegenomen voor de toekomst.

Voor het gesprek is het nodig dat u zich aanmeldt omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is. Aanmelden kan via info@citycampcastricum.nl of tel. 06 40012241.

Zie voor meer informatie over het project de website www.citycampcastricum.nl.

Start Noord-Holland Biënnale 2010 op 11 september Discussie over ervaringen CityCamp-project op 15 september