Gemeente Castricum

De Bakkerij opent deuren nieuw onderkomen

Poppodium De Bakkerij heeft afgelopen vrijdag 10 september zijn intrek genomen in het nieuwe onderkomen aan de Dorpsstraat 30. Wethouder Hilbrand Klijnstra was er om de officiële opening te verrichten.Â

Jarenlang was De Bakkerij dakloos in verband met de sloop van het sterk verouderde pand aan het Bakkerspleintje, waar het tot aan 2006 gehuisvest was. Begin 2007 besloot de gemeenteraad een bedrag van maximaal ⬠10.000,- beschikbaar te stellen aan de Vrienden van de Bakkerij. Daarmee kon worden onderzocht of de vestiging van één of meer sociale culturele voorzieningen, waaronder De Bakkerij, haalbaar was op locatie Dorpsstraat 24 en 24A te Castricum.

Deze locatie bleek uiteindelijk geen optie te zijn. Het geld werd toen gebruikt voor het uitwerken van een voorlopig plan en definitief ontwerp, maar nu voor de locatie Dorpsstraat 30 te Castricum. En daar bleek de oplossing te liggen. Op initiatief van de Vrienden van De Bakkerij werd begin 2010 de Stichting Meergranen opgericht. Deze stichting kocht het pand aan en zou het gaan beheren.

Â

Dakloos maar niet geruisloos

In de tussenliggende tijd was het geen moment echt stil rond De Bakkerij. Op creatieve manier werden op andere plekken optredens georganiseerd, zoals het âUit Je Bak Festivalâ, huiskamerconcerten, het Bakkerij Voetbaltoernooi en de Koninginnedagfestivals.

Â

Nieuwe Bakkerij multifunctioneel

Wethouder Klijnstra zei er trots op te zijn dat hij een zeer muzikale nieuwe periode in kon luiden. âWat ons betreft wordt het een âvolle-bak periodeâ, want hier in dit pand zullen veel meer dan alleen noten gaan klinken. De Bakkerij zal multifunctioneel worden ingezet,â sprak hij namens de gemeente. Zo is er naast het poppodium ook plaats voor theatervoorstellingen, poëzieavonden en kunstmarkten.

Â