Gemeente Laren

Koningskinderen tekent contract met gemeente Laren

13-09-2010
Kinderopvangorganisatie Koningskinderen tekende vrijdag 10 september jongstleden een huurovereenkomst met de gemeente Laren. Zij zijn dan officieel één van de partijen die participeren in het project Warrekam, Schering & Inslag (WSI).

Centrum voor Muziek&Muziekonderwijs en kinderopvang Het project WSI is opgedeeld in de ontwikkeling van een nieuw Cultuurhuis aan de Larense Brink en een nieuw Centrum voor Muziek en Muziekonderwijs aan de Eemnesserweg.
Het nieuwe Centrum voor Muziek en Muziekonderwijs biedt ruimte aan muziekverenigingen en aanbieders op het gebied van muziekonderwijs. Ook kinderopvang en buitenschoolse opvang krijgen een belangrijke eigen plek binnen dit nieuwe centrum.
Om dit centrum mogelijk te maken worden het oude gebouw Schering en Inslag en de oude gymzaal van basisschool de Binckhorst volledig gerenoveerd, met elkaar verbonden en herontwikkeld tot één nieuw gebouw. Omdat ook basisschool de Binckhorst gebruik blijft maken van het nieuwe centrum zullen kinderopvang, muziek en basisonderwijs onder één dak met elkaar gaan samenwerken.

Koningskinderen
Na een uitgebreide selectieprocedure is Koningskinderen door de gemeente Laren geselecteerd als organisatie die kinderopvang en buitenschoolsopvang zal gaan verzorgen in het nieuwe centrum. Koningskinderen, van oudsher een familiebedrijf uit Bussum, houdt zich primair bezig met kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in een sprookjesachtige omgeving voor kinderen in de leedtijd van 0 tot 12 jaar. Koningskinderen heeft verschillende vestigingen in de regio 't Gooi en stelt zich tot voornaamste doel kinderen te stimuleren in hun totale ontwikkeling. Dit komt met name tot uiting in het speciaal voor Koningskinderen ontwikkelde pedagogisch beleid, de keuze voor klassieke panden met een stralende en huiselijke inrichting, kunstzinnige activiteiten en op de natuur afgestemde duurzame materialen.

Naar verwachting zal het nieuwe centrum eind 2011/ begin 2012 worden opgeleverd. Ouders die interesse hebben, kunnen hun kind nu al opgeven bij Koningskinderen
(www.konings-kinderen.nl).

Ondertekening
Bij de ondertekening waren Elbert Roest, burgemeester van Laren en Wim Kozijn, voorzitter beheerstichting WSI i.o. tevens oud burgemeester van 's Graveland en oud-waarnemend burgemeester van Blaricum aanwezig. De beheersstichting WSI zal de verhuur en exploitatie van het nieuwe centrum voor haar rekening nemen.
In aanwezigheid van de voltallige directie van Koningskinderen ondertekende directeur Addy Kraal de huurovereenkomst ondertekenen.