Politie Haaglanden

persberichten 13 september

Haaglanden, 13-09-2010

Politie onderzoekt vondst foetus
Den Haag De politie is tot maandagochtend vroeg bezig geweest met een onderzoek in de Haagse Olieslagerlaan en de Hopmanstraat vanwege de vondst van een foetus in een huisvuilcontainer. Zondagavond 12 september aan het begin van de avond kreeg de politie informatie dat in een ondergrondse vuilcontainer aan de Olieslagerlaan vermoedelijk een foetus lag. Direct werd een groot onderzoek opgestart waarbij een gedeelte van de Olieslagerlaan en de Hopmanstraat werd afgezet. Een team van forensische opsporing verrichtte aan het einde van de avond een eerste analyse van de container. Daaruit bleek dat in de container de stoffelijke resten van een foetus lagen. De container met inhoud werd vroeg in de nacht weggetakeld en overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Vandaag zal verder onderzoek verricht worden. Daarbij wordt ook de inhoud van de container onderzocht. Een rechercheteam doet onderzoek naar de achtergronden van de zaak.

Fietser gewond bij aanrijding
Den Haag Een 55-jarige vrouw uit Den Haag raakte zondag 12 september om 18.30 uur gewond bij een ongeval. De vrouw werd met haar fiets aangereden door een auto op de Alberdastraat nabij de Walnootstraat. De auto die bestuurd werd door een 27-jarige man uit Rotterdam reed achteruit om een parkeervak in te gaan. De vrouw wilde op dat moment met haar fiets daar oversteken en werd door de auto geraakt. De vrouw kwam met haar fiets te vallen en liep daarbij een gebroken enkel op. De GGD vervoerde het slachtoffer naar ziekenhuis.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Den Haag Politieagenten controleerden zondag 12 september om 16.40 uur een 38-jarige automobilist uit Zoetermeer. De man werd op Rijksweg A 12 door middel van een snelheidsmeting betrapt op te hard. Hij reed met 180 km/u terwijl 120 km/u was toegestaan. De man kreeg een forse bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

Macht over het stuur kwijt
Den Haag Een 18-jarige jongen reed maandag 13 september om 03.10 uur op de Laan van Poot met zijn scooter tegen de trottoirband aan waardoor hij de controle over de scooter verloor. De jongen kwam met scooter en al ten val en raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De jongen was vermoedelijk onder invloed van alcohol. De GGD vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Wijkagent de gebeten hond
Leidschendam Een wijkagent werd op donderdag 9 september omstreeks 14.00 uur op het Smalle Weer aangesproken door een 49-jarige Leidschendamse. De vrouw had een aangelijnde hond bij zich en beklaagde zich bij de wijkagent over een valse loslopende hond in de wijk. Terwijl de vrouw haar beklag deed zag haar hond in het onderbeen van de wijkagent een stevige kluif, waarop het dier gretig toehapte. De wijkagent liep een stevige bijtwond op en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Hij kon zijn werkzaamheden daarna weer vervolgen.

Oplichter blijft actief
Leidschendam-Voorburg Een 38-jarige Hagenaar blijft inwoners van de gemeente lastigvallen met oplichterspraktijken. De man is door een getint uiterlijk en een grijze paardenstaart een opvallende verschijning. Hij heeft steeds de smoes, dat hij met zijn auto op de snelweg zonder benzine staat en dat hij dringend geld nodig heeft. Hij weet op die wijze vaak geld te ontfutselen. De politie adviseert om de man geen geld te verstrekken. Hij is vaak met de fiets en het benzinegeld wordt aan andere zaken door hem uitgegeven. Ook elders in de regio Haaglanden probeert de man met een smoe aan geld te komen. Hij is eerder al gesignaleerd in Rijswijk, Den Haag en Delft. Zaterdag 11 september omstreeks 13.15 uur weigerde een 49-jarige Hagenaar op de Broekslootkade geld aan de 38-jarige te geven. Nadat de 38-jarige Hagenaar zijn weg had vervolgd, bleek de 49-jarige een schroeftol te missen. Hij verdenkt de 38-jarige van diefstal van deze tol. De politie stelt een onderzoek in.

Politie neemt rijbewijs én auto inbeslag
Leidschendam - Een 32-jarige man uit Den Haag kroop zondagochtend 12 september tot twee keer toe met alcohol op achter het stuur van zijn auto. De eerste keer controleerden agenten om 07.30 uur de man tijdens een alcoholcontrole op de Heuvelweg. De man blies hier 455 ugl. Omdat de man nog niet zo lang in het bezit was van een rijbewijs gelden voor hem strengere regels, 88 ugl is voor een beginnend bestuurder de grens. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Toen de man na het aanzeggen van een proces-verbaal het bureau weer verliet, zagen agenten dat de man weer in zijn auto stapte en wegreed. Op de Noordsingel hielden de agenten de man wederom aan. Het alcoholpercentage in zijn uitgeademde lucht toonde nog steeds aan dat hij geen auto mocht besturen. Omdat zijn rijbewijs was ingevorderd ging hij dus dit keer dubbel in de fout. En voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs én voor het besturen van een auto met teveel alcohol. Dit keer namen de agenten de auto van de man in beslag om te voorkomen dat de man nog een keer in zijn auto zou stappen.

Alcohol in het verkeer
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Politie vordert rijbewijs in
Rijswijk - Tijdens een controle op de Van Vredenburchweg om 16.30 uur lieten agenten zondag 12 september de bestuurder van een personenauto blazen om te zien of de man teveel had gedronken. Het apparaat gaf 850 ugl aan. Aan het bureau bleek dat de rijbevoegdheid van de bestuurder al eerder was ingetrokken. Omdat de man, woonachtig in Den Haag, nog wel in het bezit was van zijn rijbewijs namen de agenten dit alsnog in beslag. De man kreeg een proces-verbaal.

Joyriding met teermachine
Honselersdijk - Vermoedelijk hebben jeugdigen na het uitgaan in de vroege ochtenduren zondag 12 september een teermachine aan de praat gekregen. De teermachine wordt gebruikt bij wegwerkzaamheden op de Dijkweg. Toen agenten op de Dijkweg reden zagen zij dat het afzettingsmateriaal verplaatst was. Ter hoogte van de Stationsweg stond de teermachine dwars over de weg. Aan de bandensporen op de middengeleiding was te zien dat de teermachine via deze geleiding op de rijbaan terecht gekomen was. Na het nemen van de nodige maatregelen kon het verkeer weer veilig om de wegafzetting heen.

Fietser gewond bij aanrijding
Pijnacker - Een 82-jarige fietser uit Pijnacker raakte zondag 12 september omstreeks 10.20 uur lichtgewond toen hij werd aangereden door een 53-jarige automobiliste uit Spijkenisse. Het slachtoffer reed op het fietspad van de Emmastraat, de automobilist reed op de Willem de Zwijgerlaan en wilde de Emmastraat inrijden. Beiden zagen elkaar over het hoofd, een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis.

Rijden met twee lekke banden
Delft - Surveillerende agenten zagen zondag 12 september om 07.45 uur een auto nogal langzaam rijden over de Westlandseweg. De reden voor het langzaam rijden werd de agenten al snel duidelijk, de auto had twee lekke voorbanden. De agenten controleerden de 25-jarige bestuurder uit Rotterdam, deze kon geen rijbewijs overhandigen, de auto bleek niet verzekerd en niet APK gekeurd te zijn en het kenteken bewijs van de auto bleek te zijn ingevorderd. De agenten namen de auto in beslag. De Rotterdammer moest mee naar het bureau, daar kreeg hij meerdere processen-verbaal.