Senternovem

13-09-2010 |

Duurzaam Energie Actie Plan voor de stad Kamianets-Podilskyi in de Oekraïne

De Oekraïne is een focusland van het Programma Energie Internationaal (PEI) van het ministerie van Economische Zaken. In 2010 heeft de Nederlandse overheid besloten de steun met betrekking tot de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het energiebeleid en de wetgeving in de Oekraïne te verbreden.

G2G project
Via het nieuwe Government2Government (G2G) project kan Agentschap NL de stad Kamianets-Podilskyi en de organisatie van Energie Efficiente Steden ondersteunen tijdens de implementatie van het EU 'Convenant of Mayors'. Dit is het eerste G2G project binnen het progamma 2@there van NL EVD International. Het project is ontwikkeld in samenwerking met Nederlandse bedrijven verenigd in het 'Netherlands-Ukraine Sustainable Energy Platform' (NUSEP) en is in juli 2010 van start gegaan.

Doel project
Resultaat van het project is het opstellen van een Duurzaam Energie Actie Plan waarin alle doelen worden vastgelegd op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie als ook geïdentificeerde probleemgebieden en een projectplan. Hiermee neemt de stad Kamianets-Podilskyi een leidende rol binnen Oekraïne. Daarnaast wordt binnen het project een Nederlands-Oekraïnse werkgroep opgezet die regelmatig bijeenkomt voor informatie- en kennisuitwisseling en het opzetten van een symposium met medewerking van energie managers van Nederlandse voorbeeldsteden zoals Delft, Utrecht en Den Bosch.

Als er over klimaatverandering wordt gesproken is een gevleugelde uitspraak 'Denk globaal, begin lokaal'. Agentschap NL is verheugd de krachten opnieuw te bundelen met de Oekraïne en gezamenlijk lokaal actief te zijn met de stad Kamianets-Podilskyi.

Contact

Sliman Abu Amara
Agentschap NL
E-mail: Sliman Abu Amara
Wijzigingsdatum |

13-09-2010