Gemeente Brummen


Brummense griffier naar Regio Stedendriehoek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 13-09-2010)

Veenbergen 'in de bloemen' gezet
Met ingang van 13 september 2010 is Miranda Veenbergen de nieuwe secretaris van de Regio Stedendriehoek. De gemeenteraad besloot vorige week donderdag tijdens een extra ingelaste raadsvergadering in te stemmen met de detachering van mevrouw Veenbergen voor onbepaalde tijd naar de Regio Stedendriehoek. Daar zal zij als secretaris van het bureau Stedendriehoek leiding geven aan een team medewerkers dat in samenwerking met de gemeenten in de regio vorm geeft aan het beleid van de regio. Mevrouw Veenbergen is hiermee de opvolger van mevrouw Withagen die dit voorjaar is benoemd als wethouder in Zutphen.

Afscheid
Tijdens de bijzondere raadsvergadering nam de Brummense gemeenteraad officieel afscheid van Miranda Veenbergen, die ruim zes jaar griffier in onze gemeente is geweest. Burgemeeester Niels Joosten complimenteerde de in Doesburg woonachtige Veenbergen voor haar enorme inzet voor de Brummense gemeenteraad. Mede door haar is de Brummense duale werkwijze succesvol gebleken en ook een voorbeeld geweest voor veel andere gemeenten in Nederland. Ook prees Joosten haar voor de uitstekende samenwerking met bestuur, management, organisatie en samenleving.

Eerder op de dag al werd er tijdens een informele bijeenkomst in de oude trouwzaal afscheid genomen van de griffier. Veel (oud-) raadsleden, (oud-) wethouders, collega-griffiers en medewerkers van de gemeente Brummen waren daarbij aanwezig. Miranda liet in haar toespraak weten een bijzonder prettige tijd in Brummen te hebben gehad. Ze neemt met 'pijn in het hart' afscheid. Maar als regiosecretaris zal ze zeker nog volop contact houden met Brummen.

Waarnemerschap
De heer Henk de Boer vervult de komende periode de rol van waarnemend griffier. Hij is op dinsdag, woensdagochtend en donderdag bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 85 97. Ook kunt u de griffie bereiken via mailadres griffie@brummen.nl.