Tom Coronel

12 September 2010
Spyker Squadron zevende in seizoensafsluiter

Peter Dumbreck en Tom Coronel hebben vandaag de zevende plaats behaald in de Autosport 1000 KM van Silverstone, de laatste ronde van het Le Mans Series seizoen 2010.

IFRAME: http://player.vimeo.com/video/14907761

In de eerste ronde verloor Dumbreck een aantal plaatsen maar naarmate de race vorderde kreeg de wagen meer snelheid en werd de betrouwbaarheid van Spyker C8 Laviolette GT2R eens te meer bewezen. Zo was er twee keer contact met een LMP auto en raakte Coronel en Jean Alesi tijdens een verhit gevecht even van de baan. Maar de auto bleef gaan en klom geleidelijk aan op naar een plek in de top van de sterke GT2 klasse.

In zijn laatste stint pushte Dumbreck hard om de BMW Team Schnitzer wagen achter zich te houden. Omdat Spyker Squadron uiteindelijk een plaats voor de BMW eindigde, pakte het team ook de derde plaats in het constructeurs kampioenschap, voor BMW, Aston Martin en Lamborghini.

De finish op Silverstone betekende tevens dat het team dit seizoen in alle races de finish heeft gehaald, inclusief de 24 Uren van Le Mans. De Spyker C8 Laviolette GT2R haalde in alle races vanaf de 1000 KM van de Nürburgring in augustus 2009 de finish.

Tom Coronel: Ik had er iets meer van verwacht. Ik had gedacht dat we mee konden strijden, maar dat lukte net niet. Zelf heb ik ook niet de meest schone race gereden, door wat incidenten heb ik zon 30 seconden verloren. De auto zelf was gewoon solid, super stabiel en erg constant! Vorig jaar waren we hier tweede, dit jaar heeft niemand een fout gemaakt alleen was het jammer dat ik met Alesi even van de baan ging.

Peter Dumbreck: Ik vond het een goed weekend. Ik ben tevreden met mijn prestaties en dit was het maximale wat we eruit konden halen. Helaas verloor ik wat plekken in de eerste ronde, maar deze plaatsen hebben we gedurende de race weer goed kunnen maken. Verder moest ik in mijn laatste stind behoorlijk pushen om de derde plaats in het constukteurs kampioenschap veilig te stellen.

Peter van Erp, Managing Director: Zevende. We hebben uiteindelijk een goed weekend gehad. In de trainingen zaten we er goed bij, in de kwalificatie en warm-up ook. Aan het begin van de race viel het wat tegen, we hadden niet de snelheid die de andere teams hadden, maar gelukkig kwamen er gedurende de race weer bij. We hebben een moeilijk seizoen gehad. Gelukkig hadden we meer snelheid en meer betrouwbaarheid dan vorig jaar, geen enkele race uitgezonderd. Door de toegenomen competitie was een hogere klassering soms simpelweg niet mogelijk. Complimenten naar het team en de rijders, die hebben altijd onder zeer hoge druk het uiterste uit zichzelf en uit de auto weten te halen. Speciale dank aan de sponsoren en partners van Spyker Squadron en uiteraard het management in Zeewolde. Het is een mooi kampioenschap zo geworden, er is geen beter platfom om je merk te profileren. Alle fabrieksteams en -rijders zijn aanwezig in deze serie.