Politie Drenthe

Maandag 13 september 2010

Provincie Drenthe, 13-09-2010

Rijden zonder rijbewijs
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 16-jarige snorfietser uit Assen aangehouden op de Thorbeckelaan. De jongeman was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN De politie heeft zondagmiddag een 49-jarige man uit Ter Apel aangehouden op de N391 in Emmen wegens het rijden zonder rijbewijs. Van de man werd eveneens een blaastest afgenomen. Omdat hij tot drie keer toe geen goede blaasproef heeft afgelegd, is van hem een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De man is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden
EMMEN De politie heeft zondagavond een 38-jarige man uit Emmen aangehouden in een café aan de Matissepassage. De eigenaar had de man al meerdere malen verzocht om het café te verlaten. Toen de agenten kwamen, hebben zij de man eveneens meerdere malen gevorderd het pand te verlaten. Uiteindelijk werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
RUINEN Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige vrouw uit Luttenberg aangehouden wegens het rijden onder invloed op de N375. De bestuurster viel op doordat ze met groot licht reed. Op het bureau blies ze 680 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd.

NIEUW AMSTERDAM Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zondag op maandag op de Herendijk aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 330 ugl op het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

NIEUW AMSTERDAM Agenten hebben zondagmiddag een 29-jarige man uit Coevorden aangehouden op het Dommerskanaal. De man zou met een auto tegen een hekje en een bankje bij een woning zijn gebotst. De eigenaar van de woning hoorde lawaai en zag nog net een auto wegrijden. Even verderop troffen agenten de auto aan met daarin de verdachte die lag te slapen. De man, die niet in het bezit was van een rijbewijs, verklaarde tegenover de politie niet te hebben gereden. Hij blies op het bureau 890 ugl en is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijder aangehouden

COEVORDEN De politie heeft zondagavond een 20-jarige jongen uit De Wijk aangehouden op de Stationsstraat in Coevorden wegens te hard rijden. De verdachte werd gelaserd met een snelheid van 85 km/uur. Hij kreeg een bekeuring.

Openbreken parkeerautomaten
ASSEN In de nacht van zondag op maandag zijn twee parkeerautomaten in een garage aan de Torenlaan opgebroken. De diefstal vond plaats rond 3.45 uur. Er is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Vrachtwagens vernield

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn aan de Industrieweg in Emmen zeven vrachtautos vernield. De dader(s) verwijderden en ontvreemden buitenspiegels en lampen van de vrachtwagens. De politie doet nader onderzoek naar de vernielingen en de diefstallen.

Huiselijk geweld
ASSEN De politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Assen aangehouden wegens mishandeling van zijn 34-jarige vriendin. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Diefstal auto

MEPPEL Zaterdag- op zondagnacht vond er aan de Weegbree in Meppel een diefstal van een auto plaats. De dader(s) wisten zich toegang tot de garage te verschaffen waar de auto stond. Op deze manier wisten ze de autosleutels alsmede de huissleutels uit de aangrenzende hal mee te nemen. De auto had een ingebouwd volgsysteem. De auto werd in Hoofddorp aangetroffen en veiliggesteld voor nader sporenonderzoek. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

Aanhouding na diefstal zwempas

MEPPEL De politie heeft zondagmiddag een 11-jarige inwoner uit Meppel aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachte zou op woensdag 8 september een toegangspasje en geld ontvreemd hebben van een badgast van het zwembad aan de Jan Tooroplaan in Meppel. Toen de jongeman op afgelopen zondag terugkeerde en met het gestolen toegangspasje probeerde binnen te komen, werd hij aangehouden. De 11-jarige is verhoord en kon met een procesverbaal op zak samen met zijn moeder het bureau verlaten.