Gemeente Purmerend

Koninklijke onderscheiding voor de heer J.J. Kruijver

13 september 2010

Bijzondere inzet voor maatschappij wordt beloond- Burgemeester Don Bijl reikte op 9 september een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.J. Kruijver. Hij kreeg de waardering ter gelegenheid van de 138e harddraverij in Purmerend.

Organisatie evenementen Purmerend
De heer J.J. Kruijver (73) was van 1970 tot 1986 vrijwilliger bij de Stichting Marktstad Purmerend. Hij organiseerde diverse evenementen (onder andere de jaarlijkse feestweek). Daarnaast is hij vanaf 1970 bestuurslid van de harddraverijvereniging Prins Bernhard in Purmerend. Deze vereniging organiseert elke tweede dinsdag van september de kortebaandraverij. De heer Kruijver was baancommissaris van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport en was de rechterhand van de jury op operationeel gebied. Van 1979 tot en met 1983 was hij organisator van de bromfiets -en motorcross voor de jeugd van Purmerend en omstreken. Sinds 2008 is hij adviseur bij REVO BV. Daarnaast is hij in 2009 en 2010 de schakel geweest tussen ondernemingsverenigingen en de technische school. Hij bracht zijn kennis en ervaring over op leerlingen om tot een gerichte beroepskeuze te komen.

Koninklijke Onderscheiding
De heer Kruijver valt op door zijn grote betrokkenheid en inzet voor diverse evenementen in Purmerend. De organisatie hiervan liep dankzij de heer Kruijver op rolletjes.
Hij kan worden gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'. Gelet op de aard, duur, uitstraling en de maatschappelijke betekenis van zijn activiteiten is de heer Kruijver daarom, bij Koninklijk besluit van 6 juli 2010, nr. 10.001929, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.