Politie Groningen

Maandag 13 september 2010

Provincie Groningen, 13-09-2010

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

LEEK Een 41-jarige motorrijder uit Leek is zondagmorgen op een rotonde in de Tolberterstraat in Leek gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Door te forse gas te geven in combinatie met een glad en nat wegdek ging de motorrijder onderuit. Hij raakte gewond aan zijn benen. Het slachtoffer werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de politie vermoedde dat de Leekster alcohol had gedronken werd van hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen of de motorrijder daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Vrouw aangehouden na bedreiging en belediging

GRONINGEN - De politie heeft zondagnacht een 33-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een ruzie in de Soerabajastraat in Groningen. Het bleek dat de verdachte een 33-jarige vrouw uit Veendam had bedreigd. Omdat er sprake zou zijn van wapens werd de Groningse direct in de boeien geslagen Hierbij uitte zij beledigende woorden in de richting van de gealarmeerde agenten. Bij fouillering troffen agenten een mes en een klauwhamer bij haar aan. Zij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Wat de aanleiding is geweest voor de ruzie is nog onduidelijk. De politie onderzoekt het incident

Hennepkwekerij opgerold

GRONINGEN -De politie heeft zondagavond in een woning aan de Kremersheerd in Groningen een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor, omdat onderburen geconfronteerd werden met wateroverlast vanuit de betreffende woning. In de woning trof de politie een werkende professionele plantage met 150 hennepplanten aan. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de hennepkwekerij is. Alle plantjes en apparatuur werden ter vernietiging opgeruimd.

Politie zoekt getuigen van beroving

GRONINGEN - Een 33-jarige man uit Eelde is zondagavond door vier mannen beroofd. De man fietste op de Van Iddekingeweg in Groningen. Ter hoogte van de afslag naar de A28 werd hij door vier donkere mannen aangevallen. Twee mannen pakten het slachtoffer beet. Hij werd gedwongen om zijn portemonnee af te geven. De 33-jarige Eeldenaar zag kans om zich los te rukken. Hierbij heeft mogelijk één overvaller een neusletsel opgelopen. Een zoektocht van de politie naar de daders leverde geen resultaat op. Het gaat om vier donkergetinte mannen, tussen de 20 en 25 jaar oud. Eén overvaller was opvallend lang, ongeveer 1.90-2.00 m. Twee mannen droegen een zwarte trui en een capuchon. Een andere verdachte droeg een shirt van het merk Burberry. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Alcomobilist verlaat plaats van ongeval

GRONINGEN - De politie heeft zondagavond een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een aanrijding in de Molukkenstraat. Daar bleek dat een geparkeerde personenauto was aangereden. De veroorzaker was na het ongeval weggereden. Op basis van kentekengegevens konden dienders de verdachte in zijn woning aan de Zilverlaan aanhouden. Het bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Hij moest mee naar het politiebureau. De man werd agressief en verzette zich hevig. De politie moest gebruik maken van peperspray om de verdachte onder controle te krijgen. De ademanalysetest op het politiebureau leverde een alcoholpromillage op van 1,75. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie neemt telefoon in beslag

DELFZIJL De politie heeft zondagmiddag de telefoon van een 53-jarige inwoonster van Delfzijl in beslag genomen. De vrouw belde zonder enige aanleiding meerdere keren naar het alarmnummer 112. Omdat de politie bij soortgelijke meldingen na kan gaan waar vandaan gebeld wordt, werden twee agenten naar haar woning gestuurd om haar een laatste waarschuwing te geven. Toen er nogmaals werd gebeld, namen de agenten de telefoon mee. De politie maakt proces-verbaal op.

Insluiper in cel gezet

MUNTENDAM De politie heeft zondagmiddag in een gebouwencomplex aan de Middenweg in Muntendam een 41-jarige Groninger aangehouden. De man was het complex binnengeslopen en had een vreemd verhaal toen iemand hem in het pand aansprak. Agenten gingen met de Stadjer in gesprek. Hij kwam verward over. Uit de politiesystemen bleek dat hij nog twintig dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Hij is daarom in de cel gezet.

Verdachten aangehouden na woninginbraak

MUSSELKANAAL De politie heeft zondagmiddag twee inwoners van Musselkanaal aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in hun woonplaats. De politie kreeg een melding dat een woning aan de Jan Kortstraat was leeggehaald. De politie stelde een onderzoek in en kreeg informatie dat een 30-jarige vrouw van de inbraak op de hoogte was. Bij aankomst van de agenten bij haar woning gaf ze direct toe dat ze betrokken was bij de inbraak. Ook een 34-jarige man was erbij betrokken. Het tweetal is voor verhoor ingesloten.

Vijftal aangehouden voor vernieling en brandstichting

WINSCHOTEN De politie heeft zondagnacht in Winschoten vijf personen uit Kropswolde, Hoogezand en Slochteren aangehouden. Het vijftal, in de leeftijd van 18 t/m 52 jaar, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de vernieling en brandstichting van een auto aan de Burg. Mr. H.J. Engelkenslaan in Winschoten. Getuigen hadden een auto met daarin de vijf personen bij de auto zien staan, vlak voordat deze vernield was. Eerder die zondagavond brandde ook een auto uit aan de Herman Heyerstraat. De politie onderzoekt of er een relatie bestaat tussen deze autobrand, de vernieling en brandstichting van de andere auto en de betrokkenheid van het vijftal. Het kwintet is ingesloten voor verhoor.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 12 september op diverse plaatsen op snelheid.

* Adorp, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1099, aantal overtredingen: 118, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Winsum, N361 (nabij Wetsinge): aantal geregistreerde voertuigen: 2037, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.