Gemeente Voerendaal


\ 13/9/2010 - Opening wandelpad Ransdaal
Op zondag 12 september is een nieuw wandelpad in het Ransdalerveld in gebruik genomen. Het vormt een nieuwe wandeldoorsteek vanaf de Oude Akerweg naar de Achtbundersweg. Met deze wandeldoorsteek is het mogelijk om een aantal nieuwe 'ommetjes', kleine wandelingen rond Ransdaal te maken. Tevens vormt het pad een onderdeel van het plan om de wandelpadenstructuur rond Ransdaal te verbeteren.

De opening was een activiteit in het kader van het 50-jarig bestaan van het IVN, afdeling Voerendaal, gekoppeld aan het het 'Ranzel Aope'-festival. Het IVN pleitte al jaren voor een verbetering van de wandelvoorzieningen rond Ransdaal en dacht actief mee in het zoeken naar oplossingen.
Helaas werkten de weergoden niet helemaal aan de opening en de hieraan gekoppelde wandeling mee. De wandeling verliep voor een groot deel in de regen. Desondanks was een klein aantal enthousiastelingen ervan getuige, dat Vera van Piggelen, voorzitter IVN samen met Pierre Verbraak, wethouder, de officiële openingshandeling verrichtte.

Voor de nieuwe naam van het wandelpad is een prijsvraag uitgeschreven. Het bestuur van het IVN doet uit de ingediende suggesties een voorstel aan het college van burgemeester en wethouders. De winnaar van de prijsvraag krijgt een attentie.