GroenLinks Rotterdam


Protest voor ruimere openingstijden NS-fietsenstalling

Maandag 13 september 2010, 11:24u - Ivo Rodermans
* Fietsen

* Openbaar Vervoer

GroenLinks overhandigt dinsdagmiddag ruim 500 handtekeningen aan NS Fiets van gebruikers van de bewaakte fietsenstalling bij het Centraal Station. De ondertekenaars willen dat de beperking van de openingstijden wordt teruggedraaid.

De fietsenstalling aan de noordzijde sluit sinds januari dit jaar al om tien uur in de avond. Fietsers die laat met de trein thuiskomen moeten daardoor noodgedwongen lopend naar huis of ze moeten onbewaakt hun fiets parkeren.

GroenLinks haalde in een paar dagen tijd ruim vijfhonderd handtekeningen op onder gebruikers van de fietsenstalling. Raadslid Judith Bokhove en deelraadslid Paul van Trigt (beiden GroenLinks) overhandigen de petitie dinsdag in Utrecht aan Anton van Kempen, directeur commercie van NS Fiets.

GroenLinks maakt zich niet alleen zorgen over de minder ruime openingstijden. De stalling is dit jaar ook nog eens duurder geworden. Aan de noordzijde van het Centraal Station zijn bovendien te weinig gratis stallingplekken, waardoor sommige treinreizigers noodgedwongen niet langer met de fiets naar het station gaan. `De fiets is een belangrijk vervoermiddel voor mensen die met de trein reizen en dat moet de NS zich heel goed realiseren', zegt raadslid Judith Bokhove. `Een prijsverhoging doorvoeren en tegelijk de service verslechteren is een slecht signaal. Wij willen daarom dat de bewaakte fietsenstalling aan beide kanten van het station open blijft tot de laatste trein is aangekomen. Ik hoop van harte dat NS Fiets zich iets zal aantrekken van de wens van zoveel gebruikers.'