Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Aangifte na beschoten te zijn met luchtbuks

Rijnsburg, 13-09-2010 o Een 21-jarige man uit Rijnsburg heeft aangifte gedaan nadat hij op zaterdag 11 september rond 00.30 uur op de Graaf Florislaan ter hoogte van de begraafplaats werd beschoten met een luchtbuks.

De man liep met een vriend over straat toen zij twee jongens tegenkwamen. Eén van de jongens schold de 21-jarige uit. Hij stapte op de jongens af om te vragen waarom hij werd uitgescholden. Vervolgens pakte de andere jongen iets uit zijn zak en de 21-jarige man hoorde een aantal harde knallen. Hij voelde dat hij in zijn gezicht geraakt werd. Hierna werd hij geschopt en geslagen. De man wist weg te komen en waarschuwde de politie. Hij raakte door de beschieting met de luchtbuks gewond in zijn gezicht.

Diezelfde nacht nam de politie de aangifte op en sprak met een aantal getuigen die vertelden te weten om welke twee jongens het ging. De politie ging naar de woning van één van hen, een 17-jarige Rijnsburger en trof daar de twee aan. De verdachte die vermoedelijk met de luchtbuks had geschoten ging ervandoor. De 17-jarige werd aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en belediging. Hij ontkent dat hij iets met het incident te maken heeft. De politie is op zoek naar de andere verdachte.