Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht, 13-09-2010

Aangehouden in gestolen auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 september twee mannen aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden. Tevens waren de mannen in bezit van verdovende middelen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met hoge snelheid over de A C Verhoefweg rijden. De agenten besloten de bestuurder te controleren en gaven hem op de Mauritiuslaan een stopteken. Via de meldkamer werd het (Duitse) kenteken opgevraagd. De auto stond als gestolen gesignaleerd in Duitsland.

De mannen, 18 en 19 jaar uit Rotterdam en Oudewater, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de auto werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de mannen.

Bestuurder onder invloed

DE MEERN - In de nacht van zondag 12 op maandag 13 september heeft de politie een man aangehouden omdat hij te veel had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 00.40 uur controleerden agenten op de Heldammersingel een bestuurder van een auto. Na een eerste blaastest bleek dat de 39-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 755 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd direct ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Banden lek gestoken

UTRECHT Op de Renoirhof vond zondagavond een vernieling plaats. Een man stak banden van een auto lek en bedreigde een agent in burger.

Getuigen belden omstreeks 20.50 uur naar de politie omdat een man op de Renoirhof banden van een auto had lek gestoken. Een agent in vrije tijd was achter de verdachte aangegaan. Ter plaatse bleek dat er meerdere banden van de auto lek gestoken waren. De agent in burger die achter de verdachte was aangegaan moest, vanwege de bedreiging, de achtervolging staken. Aan de hand van diverse getuigenverklaringen werd duidelijk wie de verdachte moest zijn. De politie heeft op meerdere adressen gekeken maar heeft de man nog niet aan kunnen houden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Meerndijk vond zondagmorgen een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een auto op de kop in een sloot terecht kwam. Een vrouw raakte gewond.

Een 79-jarige man uit Utrecht reed met zijn auto omstreeks 10.45 uur over de Meerndijk in de richting van Utrecht. Net voor een bocht begon de auto te slingeren en verloor de man de macht over het stuur. Hierdoor kwam de auto in de berm terecht en sloeg over de kop. Uiteindelijk kwam het voertuig op de kop in de sloot terecht. De 84-jarige passagiere uit Utrecht werd door omstanders uit de auto gehaald de bestuurder werd door de brandweer bevrijdt.

De vrouw raakte gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De man raakte licht gewond. Een hond die ook in de auto zat kon later door de hondenbrigade in een weiland worden gevangen.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man op de Bemuurde Weerd aangehouden voor belediging.

Agenten controleerden omstreeks 21.15 uur een bromfietser omdat hij geen licht voerde. Op het moment dat de agenten de bestuurder aanspraken kwam een man langslopen. De passant maakte een opmerking in de richting van de agenten dat zij hun tijd beter moesten besteden. Toen de man iets verder liep schold hij de agenten in een buitenlandse taal uit. Eén van de agenten verstond de man en ging achter hem aan.

Op de Oudenoord werd de 19-jarige man uit Oudewater aangehouden. Tijdens de achtervolging gooide de verdachte nog een 6-tal zakjes met verdovende middelen weg. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.