Warchild


Unieke belevenis voor War Child op basisschool in Den Haag

13 september 2010 -
Groep 7 als eerst
Op 16 juni mochten de leerlingen van groep 7 van De Gelderlandschool het spel PLAY2PEACE als allereerste beleven. De belevenis bestond uit een levensgroot bordspel in de vorm van een peacteken. De stapstenen, waarop hun eigen droomwereld is afgebeeld, zijn een week voor de uitvoer van het project gemaakt.

PLAY2PEACE
Het spel bestond uit zes grote activiteiten en informatie vragen over War Child en het uitbeelden van een bepaald gevoel zoals blijdschap, angst of verdriet. Daarna was er aan het einde het grote finalespel waarbij de kennis, die de kinderen tijdens het spel over War Child geleerd hadden, getoetst. Doordat er veel verschillende activiteiten waren en het spel in een goed tempo doorliep, bleef de concentratie bij het spel tot aan het einde erg hoog. Alle kinderen waren razend enthousiast en deden ontzettend leuk mee. "Wauw juf! Ik vind dit zo ontzettend leuk!", aldus één van de deelnemende kinderen.

Prijzen
De winnaars kregen een mooie medaille. En iedereen die mee had gedaan kreeg aan het einde een leuke goodiebag mee naar huis. Ook mochten zij hun t-shirt mee naar huis nemen. Dit alles is mogelijk gemaakt door Verbronzen, de hoofdsponsor van PLAY2PEACE.

Geslaagde middag
ShockWave, De Gelderlandschool en War Child spreken allemaal van een bijzonder geslaagde middag. "Het was hard werken van te voren om alles precies te krijgen zoals we wilden, maar uiteindelijk kijken we terug op een superleuke en leerzame middag", aldus projectleider Inge. De volgende uitvoer van PLAY2PEACE staat in elk geval al voor komend schooljaar gepland op de Gelderlandschool!

Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van dit spel? Stuur dan een email naar actie@warchild.nl