Waterschap Rivierenland

Klanten tevreden over dienstverlening Waterschap Rivierenland: op punten verbetering mogelijk

Publicatiedatum : 13 september 2010

Begin 2010 is een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek voor Waterschap Rivierenland uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat klanten tevreden zijn met de dienstverlening van het waterschap. Klanten uiten hun tevredenheid met het cijfer 6,8. Waterschap Rivierenland ziet mogelijkheden om de totale dienstverlening verder te verbeteren.

Waterschap Rivierenland geeft duidelijke informatie en het waterschap is goed bereikbaar volgens de klanten. Ook over het nakomen van afspraken zijn klanten van het waterschap zeer tevreden.

Minder tevreden is men over de manier waarop Waterschap Rivierenland haar klanten op de hoogte houdt van de voortgang van projecten. Verder vindt men dat het waterschap nog wat sneller moet worden bij het helpen van klanten.

Waterschap Rivierenland neemt, mede naar aanleiding van de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek, gericht actie om ook de tevredenheid op deze punten te verbeteren. Uit het onderzoek blijkt dat vooral leveranciers, vergunninghandhavers en melders van muskus- en beverratten zeer tevreden zijn met de dienstverlening van het waterschap. Klanten die klachten hebben ingediend en bezwaarmakers zijn het minst tevreden.

Secretaris-directeur Eric Jongmans van Waterschap Rivierenland is nauw betrokken bij het klantevredenheidsonderzoek: "Het klanttevredenheidsonderzoek levert ons zeer bruikbare informatie op waarmee we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren. We zijn bezig met het opstellen van een servicegarantie zodat de klant precies weet welke dienstverlening zij kan verwachten in de contacten met Waterschap Rivierenland. Zo informeren wij klanten altijd over de behandeltermijn en reactietermijn van brieven. Met de servicegarantie stelt Waterschap Rivierenland de norm voor de kwaliteit van haar eigen dienstverlening."

De rapportages van de klanttevredenheidsonderzoeken kunt u lezen op deze website.