Watersportverbond - KNWV

KWV Frisia viert 150-jarig bestaan

maandag 13 september 2010

Vrijdag 10 september 2010 organiseerde KWV Frisia de jubileumreceptie in het kader van het 150-jarig bestaan. Vele regionale en plaatselijk verenigingen en organisaties waren aanwezig, evenals vertegenwoordigers van de overheid en het Watersportverbond.

KWV Frisia heeft als cadeau vele bijdragen gekregen voor het realiseren van een botenkraan nabij het toekomstige Zeilcentrum.

Koninklijk
Voorzitter Gerard Bouma maakte bekend dat Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het Recht tot het voeren van het predicaat âKoninklijkâ opnieuw aan KWV Frisia te verlenen voor de periode van 25 jaar.

Jeugdopleiding
Bij het schetsen van de vele activiteiten die door de diverse
commissies door KWV Frisia worden uitgevoerd, werd benadrukt dat de Jeugdopleiding een belangrijk onderdeel vormt. In 20 jaar heeft Frisia een goede naam opgebouwd voor het organiseren van erkende opleidingen en succesvolle wedstrijdtrainingen in Optimist, Splash en Laser.

Bouwmeester
Marit Bouwmeester heeft de basis van haar successen bij KWV Frisia gelegd en binnen de huidige groep van maar liefst 120 Jeugdleden dienen de volgende toppers zich al weer aan.

Trainingsdag Â
Tijdens de receptie heeft de âStichting Jeugd Wedstrijdzeilen Noordâ een
trainingsdag met en door prominente zeilers aangeboden. Voor KWV Frisia een mooi cadeau als verrijking van de al aanwezige mogelijkheden voor de jeugd.

Zeilcentrum Grou
KWV Frisia ijvert al vele jaren voor een accommodatie, waar
watersporters de ruimte en faciliteiten vinden die noodzakelijk zijn voor trainingen en wedstrijden. âInmiddels heeft dit geresulteerd in een zeer actieve initiatiefgroep, die op verzoek van KWV Frisia de mogelijkheden verkent. Meerdere bij de watersport in Grou betrokkenen hebben een visie op de noodzaak van een Zeilcentrum gepresenteerd en het belang voor het imago en de werkgelegenheid van Grou beschreven. In goed overleg met gemeente en provincie wordt aan de plannen gewerkt, waarvoor KWV Frisia al die jaren geld opzij heeft gelegd.

Fotograaf: Rein BoumaÂ