Gemeente Eemnes

13-09-2010
Het BEL-kunstwerk van kunstenaar Marc Ruygrok is zaterdag 11 september jongstleden officieel onthuld door jonge burgemeestertjes, bijgestaan door de echte 'eerste burgers' .

Rondom de onthulling vonden er spectaculaire optredens plaats. Zo bespeelde beiaardier Rosemarie Seuntjes 's werelds grootste rijdende carillon, genaamd `de Paltz'. Vier trompettisten verzorgden een optreden en er was een jongleeract door Remco Roelofs met BEL-letters en BEL-kleuren.

Ook bij het gemeentehuis van Laren en het gemeentehuis van Blaricum komt een `eigen' uitvoering van het kunstwerk. Met de onthulling van het kunstwerk bij het BEL-kantoor/gemeentehuis Eemnes, worden symbolisch ook de kunstwerken bij de gemeente Blaricum en Laren onthuld.

De kunstwerken van kunstenaar Marc Ruygrok bestaan uit een groot uitgevoerde beginletter van één van de BEL-gemeenten, gesteund/gedragen door de kleinere beginletters van de twee andere gemeenten. De verzameling letters (de grote en de ondersteunende) vormen samen het logo BEL. Het kunstwerk met de grote letter E komt bij het BEL-kantoor/gemeentehuis Eemnes. De hoofdletter, van ongeveer twee meter hoog wordt uitgevoerd in aluminium met een goudkleurige poedercoating.

Marc Ruygrok
Marc Ruygrok (1953) woont en werkt in Den Oever. Hij volgde zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en Ateliers '63 in Haarlem. Sinds het begin van de jaren tachtig zijn letters, woorden of korte zinnen kenmerkende elementen in zijn werk.

Ruygrok maakt voornamelijk monumentale, plaatsgebonden beeldhouwwerken. Werken van hem zijn onder andere te zien in/bij het Stedelijk Museum in Amsterdam, de brandweerkazerne aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn, pier D op luchthaven Schiphol en de Beurs van Berlage in Amsterdam