Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Jarige buurt ontwerpt eigen vlag

Klein Nieuwland in IJsselmonde

Twintig jaar geleden betrokken de eerste bewoners van de buurt Klein Nieuwland in IJsselmonde hun woning. Een heugelijk feit dat op zaterdag 4 september 2010 is gevierd met een door de bewoners georganiseerde sport en speldag. Hoogtepunt van de dag was het onthullen en hijsen van de zelf ontworpen buurtvlag.

Ouderwets dorpsgevoel
Klein Nieuwland ligt ingeklemd tussen Kreekhuizenlaan, Reyerdijk, Groeninx van Zoelenlaan en Zuider-Kerkedijk en telt zon 150 (koop)woningen. De uit de Bommelerwaard, Tielerwaard en Rijkenswaard bestaande buurt heeft nog veel bewoners, die er vanaf het begin wonen. Zij hebben het wijkje zien ontwikkelen van een nieuwbouwgebied waar weinig bewoners elkaar kenden tot een buurt waarin het ouderwetse dorpsgevoel overheerst.

Centraal gelegen
In Klein Nieuwland is het nog heel gewoon dat buurtbewoners elkaar groeten en bij klusjes helpen. Daarnaast vormen de twee centraal in de buurt gelegen en door kastanjebomen omzoomde grasvelden een veel bezochte ontmoetingsplek voor jong en oud. Zo wordt er vrijwel dagelijks gesport en gespeeld en zijn de velden jaarlijks het toneel voor Opzoomeractiviteiten als de buurtbarbecue, de Halloweenviering en activiteiten rond kerst en oudjaar.

Feestelijke dag
Om het twintigjarig bestaan van de buurt te markeren organiseerde het Opzoomerteam van de wijk op 4 september een feestelijke dag met voor ieder wat wils. Met de feestelijke onthulling en het hijsen van de Klein Nieuwland vlag, gaf portefeuillehouder Bram van Hemmen het startsein voor een middag waarop volop gebruik gemaakt kon worden van een Junglerun en tafeltennistafels. Daarnaast kon er gevoetbald worden in een sportboarding en stond er een springkussen voor de allerkleinsten. De feestelijkheden werden s avonds afgesloten met een barbecue en een tombola.

bewoners trots op Klein Nieuwland vlag