Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Feestelijke uitreikingen tijdens Culturele Heuvelrugmarkt

Feestelijke uitreikingen tijdens Culturele Heuvelrugmarkt

Wethouder Roy Pamboer opende zaterdag de Culturele Heuvelrugmarkt in Doorn.

Tijdens de opening waren er twee feestelijke uitreikingen. De wethouder reikte het eerste exemplaar van het Cultuurbeleid Participeren en Profileren 2010-2013 uit aan Marco van Vulpen, voorzitter van de Cultuurraad. Met het nieuwe cultuurbeleid wil de gemeente inwoners stimuleren mee te doen aan cultuur en bezoekers attenderen op culturele evenementen en festivals.

Daarna werd de Cultuurprijs 2010 uitgereikt aan Stichting Koffieconcerten Driebergen-Rijsenburg. Deze stichting biedt elke winter een gevarieerd concertprogramma van hoge kwaliteit in de Rijsenburgse kerk Petrus Banden. De cultuurprijs bestond uit een check ter waarde van EUR 1.500,-.

Volgend jaar wordt voor het eerst ook de Jongeren Cultuurprijs uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor een jongere of voor een organisatie die een waardevolle bijdrage levert aan de cultuur in de gemeente.

Als u belangstelling heeft voor het gemeentelijk cultuurbeleid, dan kunt u de nota hieronder downloaden.
Ontvangt u liever het rapport, neem dan contact op met Stevien Gardenier, (0343) 56 58 29. (Overigens sturen wij alle culturele instellingen in de gemeente het rapport binnenkort toe.).

Cultuurbeleid 2010-2013