Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vijfde Noorderparkfestival groots gevierd

13 september 2010

Afgelopen weekend bestond het Noorderparkfestival vijf jaar en dat werd extra feestelijk gevierd. Zo'n 13.000 mensen uit Amsterdam-Noord en omstreken bezochten het tweedaagse evenement. "Bijzonder was dat de bezoekers voor het eerst terecht konden in twee parkdelen van het Noorderpark, die door de opening van de brug over Nieuwe Leeuwarderweg met elkaar werden verbonden. Daarbij maakten de watertaxi's over het Noord Hollandsch Kanaal het feest helemaal compleet", aldus stadsdeelvoorzitter Rob Post.

Twee dansende meisjes op het Noorderparkfestival 2010

De start van het festival was anders dan voorgaande jaren. Zaterdagavond was een voormalig tankstation aan de Nieuwe Leeuwarderweg het podium van de Canta Drive-in. Bestuurders van Canta's en soortgelijke bromauto's konden daar terecht voor een openluchtbioscoop met bediening op rollerskates. Daarnaast kon er als vanouds worden genoten van de muzikale vuurwerkshow Art Ephemérè aan de Buiksloterweg, waarna een bont programma volgde vol muziek, circus, theater, dans met lokale én wereldse artiesten. Muzikaal talent uit Noord stond zij aan zij met bekende artiesten als Peter Beense, Tim Douwsma, Hef & Önder en Joris Linssen met zijn mariachi-orkest.

Uniek was de eerste Noorderparkloop, een recreatief hardloopevenement dat door alle delen van het Noorderpark voerde. Ruim vijftig sportievelingen van alle leeftijden trotseerden de regenachtige start en liepen één, twee of drie rondes mee. Ook konden kinderen hun talenten en spulletjes tentoonstellen tijdens het debuut van de Kindervrijmarkt.

Het festival sloot af met de finale van de Noord Talent Award. De vier trotse winnaars verrasten zichzelf, vrienden en het publiek. De jury beoordeelde Massih Hutak als winnaar in de categorie Pen: verhalen en gedichten. Rik Jurriaans was de beste in de categorie Expo: schilderijen en kunstwerken. In de categorie Dance ging Jlarious er met de prijs vandoor en Bjorna werd gefeliciteerd met haar overwinning in de categorie Music.