FNV KIEM

TMG stapt naar de rechter om acties te verbieden

maandag 13 september 2010

Vanochtend hebben de vakbonden FNV KIEM en CNV Media een brief ontvangen van de Raad van Bestuur van de Telegraaf Media Groep (TMG), waarin staat dat TMG niet bereid is om de met de COR gemaakte afspraken over Bovenmatigheid in te trekken. Ook weigert TMG met de bonden in overleg te gaan om het akkoord te herzien. Om acties te voorkomen heeft TMG aangegeven dat zij naar de rechter stapt.

Acties hangen in de lucht
Anne Jan de Graaf, bestuurder FNV KIEM: "Wat mij betreft gaan de actievoorbereidingen gewoon door. Het is niet gebruikelijk in deze sector, maar de eindstap in dit verhaal zou nog steeds een staking kunnen zijn. Wij sluiten niets uit, ook niet dat er zaterdagochtend wellicht geen krant op de mat ligt."
Peter Bloemendaal, bestuurder CNV Media: "Onbegrijpelijk dat TMG niet op onze opening is ingegaan om het akkoord te herzien. Met de koers die de Raad van Bestuur nu inzet, lijken acties onvermijdelijk."

Vakbondsactiebus
Woensdagochtend delen de vakbonden 's ochtends tussen 7:00 en 9:00 pamfletten uit aan het personeel van TMG. Het is een laatste oproep om de ledenvergadering van diezelfde middag bij te wonen. Daarnaast kunnen mensen met eventuele vragen en opmerkingen de hele dag terecht in de vakbondsactiebus die voor het terrein van TMG aanwezig is.