Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 13 september

Alkmaar, 13-09-2010 o 15.00 uur

Aanhoudingen na openlijk geweld tijdens kermis

Limmen, zondag 12 september 2010.

Rond 21.00 uur vond er op de Achterweg een vechtpartij plaats waar diverse jongeren bij betrokken waren. Er zouden over en weer klappen zijn gevallen en een betrokkene zou een hersenschudding hebben opgelopen. Tevens waren er spullen uit enkele voortuinen beschadigd geraakt.

De politie heeft in de loop van de avond vier betrokkenen aangehouden. Ze zijn tussen de 15 en 20 jaar oud en afkomstig uit Limmen en Castricum. De vier zijn ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De betrokkenen en getuigen moeten nog gehoord worden.

Lastige klant

Callantsoog, maandag 13 september 2010.

Gisteravond rond 21.40 uur kreeg de politie de melding van een restauranteigenaar aan de Dorpsweg dat een lastige klant zich niet uit zijn zaak wilde verwijderen. Toen de agenten ter plaatse kwamen zat de 32-jarige man uit Petten aan de bar. Hij was onder invloed van drank en wilde inderdaad geen kant op. De van origine Poolse man beledigde de agenten in het Engels. Hij werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel in Den Helder. Vandaag is hij met een proces-verbaal wegens huisvredebreuk op zak heengezonden.

Proces-verbaal na overtreding huisverbod

Hoorn, zondag 12 september 2010.

Rond 14.45 uur heeft de politie in de wijk de Grote Waal een 31-jarige man aangehouden die zijn eigen woning, na een huisverbod, was binnen gegaan. Hij wilde kleding halen, zo verklaarde hij. De afspraak was dat een oom van hem dat zou doen. De man had zaterdag 11 september een huisverbod opgelegd gekregen voor de duur van 10 dagen na huiselijk geweld waarbij zijn vrouw gewond was geraakt. Tegen de man is opnieuw een proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser gewond

Alkmaar, zondag 12 september 2010.

Rond 19.15 uur vond er op de rotonde van de Koedijkerstraat een aanrijding plaats tussen een 44-jarige snorfietser uit Heerhugowaard en een 19-jarige automobilist uit Alkmaar. De snorfietser werd op de rotonde door de automobilist geschampt, kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd.

De snorfietser was korte tijd buiten kennis en er kwam een traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij met een gebroken kaak en een hersenschudding werd opgenomen op de afdeling intensive care. Bij de bestuurders bleek er geen alcohol in het spel.

15% te snel bij controle

Dirkshorn, zondag 12 september 2010.

Tussen 19.00 en 21.00 uur heeft de politie de snelheid gecontroleerd van het gemotoriseerd verkeer op de Provincialeweg bij Dirkshorn. Van de 718 passanten reden er 121 sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Rijbewijzen snelheidsduivels ingenomen

Alkmaar, zondag 12 september 2010.

Rond 18.30 uur heeft een motorsurveillant het rijbewijs ingenomen van een 46-jarige automobilist uit Alkmaar. De motorrijder constateerde dat de man op de Schagerweg tussen de Laan van Darmstad en de Laan van Tata reed met een snelheid van 124 km/u. Gecorrigeerd was dit 120 km/u op een plaats waar 70 is toegestaan. De man reed dus 50 km/u te snel, reden waarom zijn rijbewijs werd ingenomen.

Een 42-jarige automobilist uit Egmond aan den Hoef liep op dezelfde plek om 19.00 uur tegen de lamp toen hij voorbij reed met een gecorrigeerde snelheid van 122 km/u. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Alcoholcontrole levert nu eens geen drankrijders op

Schagerbrug/Winkel, zondag 12 september 2010.

Rijden onder invloed van alcohol levert gevaar op voor de betrokkenen maar ook voor andere weggebruikers. Daarom controleert de Politie Noord-Holland Noord dagelijks op drankgebruik tijdens reguliere surveillances maar ook bij aanrijdingen en grotere controles.

Vaak houden verkeersdeelnemers zich uitstekend aan de wettelijke normen zoals zondag. In de middag heeft de politie 40 ademtesten afgenomen van automobilisten op de Dijkweg in Schagerbrug. Daarna werd de controle in de avonduren voortgezet op de Hartweg te Winkel. Daar werden nog eens 108 ademtesten afgenomen.

In alle bijna 150 gevallen gingen de bestuurders tot genoegen van de controlerende agenten vrijuit.

Rijverbod voor drankrijder

t Veld, maandag 13 september 2010.

Rond 00.45 uur werd op de Moerbeek een 45-jarige automobilist uit Schagen bij een routinecontrole gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 315 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Slokje teveel voor beginnend bestuurder

De Koog, maandag 13 september 2010.

Rond 01.40 uur werd bij een routinecontrole op de Pontweg een 22-jarige automobilist uit Garmerwolde staande gehouden. De man had iets teveel op en ging mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij blies als beginnend bestuurder 120 ug/l (tot 90 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Jeugdige blower aangehouden

Obdam, zondag 12 september 2010.

Rond 17.30 uur controleerden twee agenten een groepje hangjeugd bij de school op de Lange Land. Een 14-jarige jongen uit Heerhugowaard probeerde daarbij een brandende joint te verbergen in zijn hand. Toen de agenten hem naar zijn identiteitsbewijs vroegen wilde hij deze niet geven en ook zijn naam niet opgeven. Hij rende weg maar kwam daarbij ten val. Vervolgens kon hij worden aangehouden. Hij bleek twee zakjes softdrugs bij zich te hebben. Deze zijn afgenomen de de jongeman kreeg twee bonnen. En wegens het gebruiken van softdrugs op straat en één wegens het niet voldoen aan de identificatieplicht.

Catnapping (tevens homepagebericht)

Alkmaar, zondag 12 september 2010.

Een jaloerse 31-jarige man uit Heerhugowaard heeft in de middaguren uit de woning van zijn ex-vriendin in Alkmaar een kat gestolen en gedreigd het beestje te zullen ombrengen.

De vrouw, die enkele maanden geleden de relatie verbrak, sliep niet thuis. Haar ex was daar achter gekomen en werd boos. Hij sloeg een ruit van de achterdeur in en ontvoerde haar geliefde kat. De man belde op met de mededeling dat hij het beest iets aan zou doen. De vrouw ging mee met de politie en deed aangifte.

Ondertussen kreeg ze de melding dat haar ex-vriend de kat op een parkeerplaats bij haar huis had vrij gelaten. Het dier was gelukkig ongedeerd. De ex-vriend werd zondagmiddag rond 17.30 uur door agenten gesignaleerd op de Hemelboog in Heerhugowaard en aangehouden. Hij bekende de inbraak in de woning te hebben gepleegd en de kat tijdelijk meegenomen te hebben om te bluffen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt en hij is aan het eind van de avond heengezonden.