Politie Zaanstreek-waterland

Drie drankrijders

zaanstad, 12-09-2010 o Tijdens diverse alcoholcontroles heeft de politie het afgelopen weekeinde drie drankrijders aangehouden.

Op het Zuideinde in Koog aan de Zaan en de Weverstraat in Krommenie liepen zondag twee bromfietsers tegen de lamp. Een van de twee, een 18-jarige bromfietser uit Wijdewormer, moest zijn rijbewijs inleveren. De man had de avond ervoor zoveel drank genuttigd dat hij s middags rond 12:30 uur nog de nodige hoeveelheid restalcohol in zijn bloed had. Zijn alcoholgehalte bedroeg 1,09 promille. Dat is ruim vijf keer zoveel als voor een beginnend bestuurder is toegestaan. De man was enkele maanden geleden ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed.

Zondagochtend vroeg werd op de Twiskeweg in Zaandam een dronken automobilist aangehouden. De 30-jarige Zaandammer viel op omdat hij slingerend over de weg reed. De man had ruim twee keer de alcohollimiet overschreden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele urren.

Tijdens een controle op de Rosariumlaan in Krommenie, waarbij 325 bestuurders op alcohol werden gecontroleerd, werd zaterdagavond geen enkele drankrijder betrapt. Wel werden zes boetes uitgedeeld aan bromfietsers omdat zij hun zaken niet in orde hadden. De overtredingen betroffen rijden zonder rijbewijs, slechte remmen (van een bromfiets), geen helm op en opgevoerde bromfietsen (3x).