Connexxion


Start OV-chipkaart campagne in Zuid-Holland

Op maandag 13 september 2010 start in de provincie Zuid-Holland een campagne over de OV-chipkaart. De campagne is bedoeld om inwoners te informeren en te enthousiasmeren over het gebruik van het nieuwe betaalmiddel voor het openbaar vervoer.

Normaal kost een persoonlijke OV-chipkaart EUR 7,50, maar voor de inwoners van verschillende gemeenten in Zuid-Holland hebben we een voordelige actie. Een persoonlijke OV-chipkaart voor maar EUR 1,-. De actie geldt zolang de voorraad strekt en is aan te vragen via de website: www.connexxion.nl/1eurochipkaart

De actie geldt uitsluitend voor inwoners van de gemeenten: Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Bodegraven, Boskoop, Gouda, Hillegom, Kaag& Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nederlek, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Ouderkerk, Reeuwijk, Rijnwoude, Schoonhoven. Teylingen, Vlist, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas.

OV-chipkaart, het enige vervoerbewijs

De OV-chipkaart is straks het enige vervoerbewijs waarmee je in bus, tram en metro kunt reizen.
In metro, tram en bus in Rotterdam en in de metro in Amsterdam reist u alleen nog met een OV-chipkaart. Naar verwachting kunt u tot 16 december 2010* nog met de strippenkaart reizen in de gebieden waar de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer.


*) De datum van 16 december 2010 is nog niet definitief. De Provincie Zuid-Holland neemt binnenkort een besluit over de datum. Wanneer december van dit jaar niet haalbaar is, zal het begin 2011 worden.

Start campagne

Op maandag 13 september wordt in Gouda (busstation), Sassenheim (Bushalte Zuiderstraat) en Noordwijk (parallelboulevard) het startsein gegeven voor de campagne. Op deze locaties geven OV-promomedewerkers voorlichting aan inwoners over het gebruik van de OV-chipkaart en wordt de actie: een persoonlijke OV-chipkaart voor 1 euro.

Om onze vaste reizigers te informeren over de actie zetten wij de volgende middelen in:

* Busposters

* Folders

* E-mailnieuwsbrief

* Advertentie in reizigersmagazine Op Weg
* Banner op connexxion.nl en aandacht op website connexxion.nl

Om de inwoners te informeren zetten wij de volgende middelen in:
* Driehoeksborden en citydisplays in de gemeenten: Alphen a/d Rijn, Noordwijk, Gouda, Sassenheim, Leiderdorp, Lisse, Leiden, Waddinxveen en Nieuwkoop.