VU medisch centrum

Opvallend nieuws over medewerkers van VUmc

Internist-oncoloog Hans van der Vliet ontvangt KWF Clinical Cancer Research Award

9 september 2010

Joost Dekker, hoogleraar paramedische zorg , is tijdens het jaarcongres in augustus gekozen tot 'president elect' van de International Society of Behavioral Medicine. Hij zal van 2012-2014 de huidige president Norito Kawakami van de Universiteit van Tokyo, Japan, opvolgen. De International Society of Behavioral Medicine is een federatie van nationale organisaties die tot doel hebben om alle gezondheidsgerelateerde vakgebieden te ondersteunen die zich bezighouden met het raakvlak tussen gedrag en geneeskunde (behavioral medicine).

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Veni beurs toegekend aan Elisa Giovannetti, onderzoekster bij het VUmc Cancer Center Amsterdam . Zij onderzoekt hoe verschillende soorten kwaadaardige cellen en fundamentele moleculaire mechanismen verantwoordelijk zijn voor de farmacologische resistentie van alvleesklierkanker. De Veni is een persoonsgebonden subsidie voor pas gepromoveerde onderzoekers.

Internist-oncoloog Hans van der Vliet heeft een KWF Clinical Cancer Research Award ontvangen voor een onderzoek naar een methode om de antitumor effecten van bepaalde cellen te versterken. Hij wil een manier vinden om deze cellen specifiek naar bepaalde tumoren, zoals colorectale en hoofd-hals tumoren, te sturen. De KWF award is een persoonsgebonden financiering voor gepromoveerde artsen/onderzoekers, die werkzaam zijn in de patiëntenzorg. Het stelt jong en veelbelovend wetenschappelijk talent in de gelegenheid om klinische taken te combineren met het opzetten van een eigen onderzoekslijn. bron: Tracer