Gemeente Westvoorne



1e en 2de Slag Rockanje ontvangen opnieuw 4 sterren

Ontvangst planquette

(persbericht)

Op 9 september heeft gemeente Westvoorne voor de 3e keer tijdens de verkiezing van het âSchoonste Strand van Nederlandâ een plaquette met 4 sterren ontvangen.

Wethouder Klok ontving in Zandvoort uit handen van de voorzitter van Stichting Nederland Schoon deze prijs. Behalve Westvoorne, geëindigd op de vierde plaats, kregen nog 17 strandgemeenten het predikaat âzeer schoon strandâ. Daarnaast was er voor 6 gemeenten met âschone strandenâ een driesterren-plaquette.

De verkiezing van het âSchoonste Strand van Nederlandâ werd dit jaar al weer voor de 8e keer georganiseerd door de Stichting Nederland Schoon. In het kader van het Focusprogramma Zwerfafval een initiatief van VNG, VNO-NCW, NL Milieu en Leefomgeving en Stichting Nederland Schoon. De stranden zijn sinds de eerste Schoonste Strandverkiezing steeds schoner geworden. Ook dit jaar blijkt dat deze trend zich door te zetten hoewel op zeer zonnige en drukke stranddagen is gemeten.

De ANWB heeft deze zomer bijna 100 Nederlandse stranden in twee onaangekondigde rondes bezocht en geïnspecteerd. Per ronde zijn de stranden zowel âs middags als de daaropvolgende ochtend beoordeeld.

Â