Rijksvoorlichtingsdienst

Herinneringsmedaille voor kwartiermakers RDTF

De herinneringsmedaille Vredesoperaties wordt donderdag 16 september uitgereikt aan 80 militairen en burgers voor hun inzet voor de ISAF-missie in Uruzgan. De militairen maakten van april tot augustus dit jaar deel uit van het Materiel Inventory Diagnostic Quartermaster Team (MIDQT) en het Genie Taakteam dat in Uruzgan de voorbereidingen trof voor de inzet van de Redeployment Taskforce (RDTF). Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, reikt de decoraties uit. De ceremonie is in Motel de Cantharel in Apeldoorn.

Het MIDQT vormde de voorhoede van de RDTF, verantwoordelijk voor het vertrek uit Afghanistan. Het Genie Taakteam was verantwoordelijk voor de opbouw van de zogenoemde innamestraten, waar de Task Force Uruzgan eenheden hun materieel inleveren. Het MIDQT stond onder leiding van luitenant-kolonel Peter Gielen, het Genie Taakteam onder leiding van eerste luitenant Atmosoerodjo.

Met de medaille en de ceremonie wil Defensie haar waardering uitspreken voor de inzet van deze militairen. De uitreiking is in het bijzijn van familie en relaties en wordt opgeluisterd met militaire muziek.

Niet alleen de uitgezonden militairen ontvangen een blijk van waardering en erkenning, ook hun thuisfront. Als dank voor hun steun tijdens de uitzending ontvangen de relaties van de militairen een verzilverd roosje. Voor de kinderen is er het speciale kindermedaillon.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed