Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)


Rol ondernemers cruciaal bij voorkomen overvallen

13/09/2010

De praktijk wijst uit dat preventieve maatregelen een wapen zijn om overvallers buiten de deur te houden. Met de donkere dagen voor de deur, traditioneel een periode met veel overvallen, is extra aandacht voor overvallenpreventie zeker geen overbodige luxe. Daarom worden in de provincie Utrecht worden de komende weken zeven bijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers en werknemers in de detailhandel en de daghoreca. Maandag 20 september is de aftrap in Veenendaal.

Het aantal overvallen steeg in 2009 in de provincie Utrecht met 30%. Met name kleine ondernemers zijn het slachtoffer. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), de Kamer van Koophandel Midden-Nederland (KvK), het Openbaar Ministerie Utrecht en Flevoland (OM) en de Politieregio Utrecht organiseren daarom de informatiebijeenkomsten om detaillisten en hun personeel te informeren over overvalpreventie.

Tijdens de gratis bijeenkomsten, waarvoor 10.000 ondernemers in de detailhandel en daghoreca en hun werknemers uit de provincie Utrecht zijn uitgenodigd, worden workshops gegeven over overvalpreventie, over hoe ondernemers dienen te reageren tijdens een overval en wordt verteld over de impact van een overval. Er is tevens een informatiemarkt waar ondernemers en werknemers met hun vragen terecht kunnen. De bijeenkomsten vinden plaats in Veenendaal, Utrecht, Leusden, Woerden, Odijk, Soest en Nieuwegein.