Gemeente Onderbanken


Kerosine gelekt op AWACS-basis

De gemeente Onderbanken heeft met verbazing kennisgenomen van de berichtgeving in de regionale kranten van vorige week over het lekken van 5000 liter kerosine op de AWACS-basis.
Temeer daar het betreffende incident zich reeds op 3 augustus jl. heeft voorgedaan en dat omwonenden en de gemeente hierover niet zijn geïnformeerd.

Nog verbaasder is het college van burgemeester en wethouders over het gegeven dat uit recente contacten van de gemeente met een voorlichtingsfunctionaris van de basis moet worden geconcludeerd dat door het hogere management van de basis de opdracht is gegeven om over het gebeurde niet te communiceren met de burgers en gemeente over de grens.

Het college van burgemeester en wethouders betreurt deze gang van zaken. In het licht van de goede communicatie tussen de basis en de burgers van de gemeente Onderbanken werkt dit niet positief. Om deze reden heeft wethouder Quadvlieg-van Dam de basis uitdrukkelijk verzocht in de toekomst anders met dergelijke incidenten om te gaan.

Bij klachten is het tel. nummer van de basis (afd. PR): 00 49 2451 63 2480