Provincie Flevoland


Stadsboerderij De Kemphaan krijgt steun van provincie bij verbetering van aanbod

Publicatiedatum: 13 september 2010

De provincie Flevoland verleent Stadsboerderij de Kemphaan in Almere 40.000 euro subsidie voor de bouw en inrichting van een
`boerderijkeuken'. Hiermee gaat de Stadsboerderij zijn educatieve activiteiten uitbreiden en het aanbod verbeteren.

De kosten voor bouw en inrichting zijn 188.900 euro. De keuken krijgt vorm binnen een nieuw te bouwen schuur. Ook wordt een tuin aangelegd met diverse soorten fruit, zodat de teelt en verwerking van aansprekende producten van nabij gevolgd kunnen worden.

Gedeputeerde Andries Greiner: "De Stadsboerderij gaat haar maatschappelijke functie verder ontwikkelen. De ondernemers Tineke van de Berg en Tom Saat hebben de afgelopen 12 jaar veel ervaring opgedaan met educatie. Op dat gebied is nog veel meer mogelijk en nodig. De ervaring leert dat doe-lessen een groot succes zijn. De boerderij leent zich daar uitstekend voor. "

De ondernemers gaan met middelbare scholieren en leerlingen van de basisschool educatieve activiteiten uitvoeren op het gebied van productverwerking. Zulke activiteiten bieden aanknopingspunten voor allerlei lessen, van biologie en scheikunde tot voeding en gezondheid. Het blijkt iedere keer weer een schot in de roos wanneer kinderen, maar ook volwassenen, het verband tussen landbouwproducten en
voedsel-op-je-bord zélf ervaren. Met deze faciliteiten is het ook mogelijk om aan te sluiten bij de te ontwikkelen zorgfunctie op de Stadsboerderij, waarover de ondernemers in gesprek zijn met een zorginstelling."