Watersportverbond - KNWV

WVA Open Nederlandse Kampioenschappen

maandag 13 september 2010

Op 3, 4 en 5 september zijn de open NKâs in de klassen Sharpie, EFSIX en RSfeva gehouden. Watersportverbond.tv maakte een videoverslag.

In totaal waren er 32 Sharpies, 21 EFSIX en 26 RSfevaâs ingeschreven voor de wedstrijden. De NKâs hadden internationale belangstelling door de deelname van boten uit Duitsland, Engeland, België en zelfs Spanje.

IFRAME:
http://www.watersportverbond.tv/wsvembed.asp?videoID=11418&catID=252&pl ayerID=60

Zaterdag: Een heerlijk zonnetje
Op vrijdag waren de wedstrijden in de klasse Sharpie al begonnen, maar zaterdag gingen ook de andere klasse van start. In een heerlijk zonnetje konden alle klasse optuigen en het water op gaan. Gelukkig kwam de wind redelijk snel opzetten, zodat er om 10.30 uur gestart kon worden. Er werden in totaal drie wedstrijden gezeild. De wind was wat draaierig waardoor de startlijn verlegd moest worden. Ook waren er een groot aantal recalls en moest zelfs de zwarte vlag gehesen worden. In de avond werd er gezamenlijk gebarbecued in afwachting van de
activiteiten rond de Nacht van Neptunus.

Zondag: Spannende wedstrijden
De derde wedstrijddag verliep onder prachtige zeilcondities. Een mooie constante wind zorgde voor spannende wedstrijden. Vooral in de Sharpie en RSfeva was het spannend en viel de beslissing in de laatste meters. De WVA zeilers in de RSfeva groep maakten het onderling ook nog erg spannend door uiteindelijk met gelijke puntenaantallen te eindigen. Om 15.30 werden de kampioenen bekend gemaakt.

Top drie Sharpie:

1. Daan Versteeg en Arnold Mulderij

2. Job Volwater, Ton van Berkel

3. Klaus Eissenblatter, Sven-Ove Baumgarter

Top drie EFSIX:

1. Joop de Bruin, Marcel Eekhof

2. Marc Meijer

3. Jan Ligthart, Ruurd Jouke van Wieren

Top drie RSFeva:

1. Daniel Bramervaer, Thomas van den Brekel

2. Laura van Veen, Daan Dutilh

3. Tomas Rot, Marloes Rot (WVA)

Het evenement werd afgerond met de traditionele duik van de Sharpie kampioenen in de Noordplas. Dankzij het grote aantal vrijwilligers dat bereid was tijd te investeren in de verschillende taken van een evenement als dit, kan de WVA terugkijken op een prachtig sportief zeilweekend!

Meer informatie: http://www.wvavinkeveen.nl/
Voor een oud bericht: NK Sharpie-titel voor Versteeg en Mulderij