Syntens

Syntens zet hoog in op duurzaam ondernemen en ondersteunt daartoe de initiatieven met elektrische mobiliteit. Elektrische mobiliteit neemt in de komende jaren in belang toe. Of het nu om fietsen gaat, om bedrijfsvoertuigen of personenauto's. Daarmee ontstaan nieuwe coalities en nieuwe spelers in de mobiliteitsmarkt.

Elektrische mobiliteit is dus bijzonder actueel en staat hoog op de politieke agenda van de regering (Formule E-team) en diverse grote steden. Internationaal zijn er vele initiatieven in vele steden en ook in clusterverband zijn bedrijven bezig met dit onderwerp. Syntens stelt dat de marktpotentie voor elektrische mobiliteit groot is voor MKB bedrijven. De toekomstige situatie in en nabij de steden zal zijn dat een groot deel van het vervoer elektrisch zal moeten worden en dit zal leiden tot nieuwe economische activiteiten voor het MKB in Nederland.

Volgens Syntens bestaat er nog een te groot gat tussen aanbod van producten en diensten en de potentiële gebruikers van elektrische mobiliteit. Deze marktimperfectie kan voor het MKB nadelig werken om de kansen die elektrische mobiliteit het MKB kan bieden tot nieuwe economische activiteit te brengen. Syntens neemt hiervoor het initiatief door het landelijk evenement "Elektrische Mobiliteit in een hogere versnelling" organiseren.

Het evenement moet het gat tussen partijen helpen te verkleinen om sneller tot daadwerkelijk gebruik van elektrische mobiliteit te komen. Geselecteerde partijen met concrete plannen voor gebruik worden gekoppeld aan partijen met een concreet aanbod. Beide partijen worden uitgedaagd om elkaars behoefte en problemen te leren kennen. Hiervoor zal Syntens vooraf en tijdens het evenement bedrijven met elkaar gaan matchen en hun stimuleren tot verdere stappen te komen.

Na het evenement zullen ontstane verbindingen door Syntens worden begeleidt om sneller tot concrete oplossingen te komen. Hierbij zal worden aangesloten bij de programma's van de grote steden, zoals in Amsterdam, om vooral meer beweging te krijgen in het gebruik van elektrische mobiliteit. Het evenement zal in november op een toplocatie in Amsterdam worden gehouden en wordt in nauwe samenwerking met gemeente Amsterdam en geselecteerde partners ingevuld.

Binnenkort meer informatie hierover. Voor vragen kunt terecht bij Corina den Besten