Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-09-2010

Fransen met harddrugs bij brandstoftank gepakt

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie heeft zaterdagavond kort voor 22.00 uur twee Fransen aangehouden met harddrugs die op een bijzondere manier in hun auto was verstopt. De twee mannen (25 en 46 jaar) uit Amiens werden op de A16 gecontroleerd, nadat er aanwijzingen waren dat ze in Rotterdam drugs hadden gekocht. In eerste instantie konden agenten niets vinden, maar een drugshond bracht uitkomst. De hond sloeg aan toen hij aan de achterkant van de auto liep. Na wat onderzoek bleek dat er op de brandstoftank een kleine ruimte was gemaakt waarin zeven pakketten harddrugs lagen. Het betrof 3,5 kilo heroïne en 100 gram cocaïne. Het tweetal is ingesloten op het bureau; hun auto is in beslag genomen.

Willebrorder gearresteerd na huiselijk geweld

ST. WILLEBRORD: De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur een 30-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden wegens huiselijk geweld. De man, die erg dronken was, mishandelde zijn vriendin toen zij thuiskwamen van een bezoekje aan een familielid. De man schopte en sloeg de vrouw. Hij is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Politie pakt twee Bredase dealers op

BREDA: Twee Bredanaren (beide 20 jaar) zijn maandagmorgen rond 03.00 uur aangehouden op de Fellenoordstraat. Zij worden verdacht van dealen in harddrugs. Surveillerende agenten die de auto wilden controleren waarin beide mannen reden, troffen daarin veel contant geld en enkele mobiele telefoons aan. Bij het fouilleren van beide mannen, werd in de kleding van de bestuurder diverse bolletjes heroïne en cocaïne aangetroffen. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld.

Beginnend bestuurder stomdronken achter het stuur

ALPHEN: De politie heeft maandagmorgen tegen 04.45 uur een 25-jarige automobilist uit Alphen aangehouden wegens dronken rijden. De man reed eerder in de nacht op de Engelbertstraat tegen een geparkeerde auto. Gealarmeerde agenten troffen hem thuis aan en lieten de beginnend bestuurder blazen. Hij scoorde 900 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen, dus ook in dit geval. De Alphenaar is hardleers, want ook in 2009 werd zijn rijbewijs ingevorderd wegens dronken rijden.

Verdachte (19) bekent circa twintig brandjes in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De man uit Etten-Leur die wordt verdacht van diverse brandstichtingen in zijn woonplaats, heeft de afgelopen dagen een kleine twintig container- en coniferenbrandjes bekend. De 19-jarige man
- eerder meldde de politie abusievelijk dat hij 22 jaar is - werd vorige week donderdag gearresteerd. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

De brandstichtingen die de man heeft bekend, dateren uit de periode februari tot en met begin augustus en liggen verspreid door Etten-Leur. De politie startte dit voorjaar een groot onderzoek waarbij achter de schermen hard gewerkt werd aan het in beeld brengen van een verdachte. In het onderzoek leidde het spoor uiteindelijk naar de 19-jarige verdachte. Over zijn motief kan de politie niets zeggen.

Het onderzoek gaat verder. Of de verdachte ook in verband gebracht kan worden met enkele recente grotere branden, is nog niet te zeggen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-09-2010 16:54 | © Regio Midden en West Brabant |