Surseance van betaling Plassania omgezet in faillissement

13/09/2010 17:37

Certa Legal

Amsterdam, maandag 13 september 2010 - De rechtbank in Amsterdam heeft op verzoek van Seerp Gratama, advocaat en partner van Certa Legal, horeca-exploitant Plassania Beheer B.V. failliet verklaard. Hiermee is surseance van betaling die op woensdag 8 september jl. aan Plassania werd verleend, omgezet in een faillissement. De surseance van betaling is afgelopen woensdag aangevraagd door Oscar Hammerstein, advocaat van wijlen horeca-exploitant Sjoerd Kooistra.

Het verzoek tot omzetting is door Gratama in overleg en met instemming van de directie van Plassania ingediend bij de rechtbank. Er is geconcludeerd dat er onvoldoende middelen aanwezig zijn om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen. Gratama, voorheen de bewindvoerder in de surseance van betaling, is nu benoemd tot curator in het faillissement van Plassania.

De rechtbank heeft - net als bij de surseance van betaling - bepaald dat er een afkoelingsperiode geldt. Dit houdt in dat de curator gelegenheid krijgt om een beeld te vormen van de boedel. Gedurende de afkoelingsperiode kan ten aanzien van goederen die zich in de boedel bevinden geen verhaal of opeising plaatsvinden. De curator zal in de komende periode onderzoeken in hoeverre een doorstart dan wel verkoop van de tot de boedel behorende vermogensbestanddelen mogelijk is.

Over Certa Legal

Albert Oegema en Piet-Hein Boekel richtten in september 2004 Certa Legal op. Certa Legal is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie van ruim 80 advocaten en interim-juristen in Nederland en op Cura(cc)ao. Certa Legal levert juridische diensten als advocatuur, interim, outsourcing, compliance, tax en credit management. De directie bestaat per 1 januari 2010 uit Albert Oegema, Piet-Hein Boekel, Dave Dirks, Seerp Gratama, Ernst-Paul Pandelitschka, Rogier Visser, Friggo Kraaijeveld en Rob de Win. Zie ook www.certalegal.nl.

Einde persbericht





http://www.certalegal.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,