Gemeente Maasgouw


Gemeente gaat toegankelijkheid bushaltes verbeteren

Nog dit jaar wordt ongeveer de helft van de bushaltes in Maasgouw opgehoogd en worden alle schuilgelegenheden vervangen.

"Met deze maatregel willen we de toegankelijkheid van de bus verbeteren. We gaan er van uit dat hierdoor meer mensen gebruik gaan en blijven maken van het openbaar vervoer", aldus wethouder Lalieu.

In totaal worden 34 bushaltes in Maasgouw opgehoogd. Vooral de haltes in de buurt van voorzieningen en de veel gebruikte haltes worden aangepakt. Door het ophogen van de haltes hoeven passagiers geen hoogteverschil te overbruggen en stappen dus gemakkelijker in de bus. Hierdoor kunnen ook mindervalide inwoners gebruik blijven maken van de bus. Voor de uitvoering van dit project ontvangt de gemeente een financiële bijdrage van de Provincie Limburg voor een deel van de kosten.

Naast het ophogen van de bushaltes gaat de gemeente dit jaar ook alle schuilgelegenheden (de zogenaamde Abri's) bij de haltes vervangen. De gemeente Maasgouw beschikt over 74 halteplaatsen. Bij 34 van deze halteplaatsen is een Abri geplaatst. Hiermee scoort Maasgouw het hoogste van alle gemeenten in Midden-Limburg. De halteplaatsen in Maasgouw zijn tot nu toe erg verschillend ingericht en een aantal Abri's is aan vervanging toe. Om die reden is besloten om alle schuilgelegenheden bij bushaltes in Maasgouw te vervangen. De kosten hiervoor, inclusief de kosten van aansluiting op het OV-net, evenals de beheer- en onderhoudskosten van de objecten, komen geheel voor rekening van het reclamebureau dat de Abri's gaat leveren. In ruil daarvoor krijgt het reclamebureau toestemming tot het voeren van (verlichte) reclame-uitingen in de schuilgelegenheden.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00