Radboud Universiteit Nijmegen


Negentien regionale bedrijven gestart met lening KERN

Datum bericht: 13 september 2010

Negentien starters sloten in de afgelopen tweeënhalf jaar een lening af bij het project Kennis Exploitatie Radboud Nijmegen (KERN). Dit samenwerkingverband stimuleert het economisch en maatschappelijk tot nut maken van technologische kennis en het opzetten en ontwikkelen van kennisintensieve, technisch georiënteerde bedrijven.

Het gaat om een lening voor de allereerste opstartfase. In totaal heeft KERN nu ruim 1,3 miljoen euro aan leningen verstrekt. Vicevoorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen, Anton Franken: 'KERN is een van onze succesvolle instrumenten om starters te ondersteunen. De ondersteuning en de leningen aan starters hebben het gat tussen idee en product gedicht. Vijf van de zes starters vanuit de Radboud Universiteit zijn al ver vooruit op schema en hebben inmiddels een geslaagde marktintroductie achter de rug.'

De volgende Radboud-starters hebben inmiddels hun product op de markt gebracht: Encapson, FutureChemistry, RE-phrase, B&S Communication en Brainrack. Het zesde bedrijf dat een lening ontving isPhasar, een ict-bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van een unieke zoekmachine voor patenten.
De overige starters die een lening ontvingen zijn voortgekomen uit het UMC St Radboud (2) , de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (5) en de regio Arnhem/Nijmegen (6).

Pieter Nieuwland, Research Director van FutureChemistry: `KERN heeft in de opstartfase van FutureChemistry een belangrijke rol gespeeld in het adviseren en uitbreiden van het netwerk. Daarnaast heeft KERN een deel van het startkapitaal van FutureChemistry gefinancierd.'

KERN
KERN is opgezet door een consortium van (regionale) bedrijven en organisaties, waaronder de Radboud Universiteit Nijmegen, het UMC St Radboud en de HAN. In totaal kan KERN voor bijna 2 1/2 miljoen euro aan leningen verstrekken.